Mainokset

Ruisleipä Samsaran ruishapanleipä resepti

Mainokset

Ruisleipä Samsaran ruishapanleipä resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 50 min
  2. Passiivinen 6 pv
  3. Samsaran ruisleipä
  4. 5 kpl
  5. Hapanjuuri
  6. 3 dl vettä
  7. 400 g ruisjauhoja (luomu)
  8. 100 g omenaa (suomalainen) (luomu, raastettuna)
  9. Raski
  10. 10 dl vettä
  11. 600 g ruisjauhoja (luomu)
  12. Taikina
  13. 1 kg ruisjauhoja (luomu)
  14. 10 g suolaa
  15. Tee ensin hapanjuuri. Varaa sen valmistumiseen 5 vuorokautta.
  16. Sekoita 1 dl vettä, puolet ruisjauhoista ja omenaraaste keskenään.
  17. Omena vauhdittaa käymistä. Kaada seos suljettuun astiaan kolmeksi
  18. vuorokaudeksi. Säilytä astiaa 2630 asteen lämmössä. Sekoita juurta
  19. pari kertaa päivässä.
  20. Siirrä juuri neljäntenä päivänä isompaan astiaan. Lisää loput
  21. ruisjauhot (200 g) ja 2 dl kädenlämpöistä vettä. Sekoita hyvin ja anna
  22. seistä lämpimässä vielä vuorokausi.
  23. Mikäli kotona on hankalaa pitää yllä lähes 30 asteen lämpötilaa useita
  24. päiviä, varaa juuren valmistumiseen pari lisäpäivää.
  25. Tee raski, kun juuri on valmis. Sekoita 1 desi juuritaikinaa ja raskin
  26. ainekset ja anna käydä 1824 tuntia huoneenlämmössä.
  27. Valmista taikina. Lisää ruisjauhot raskiin. Sekoita varovasti noin 10
  28. minuuttia yleiskoneella. Lisää suola ja sekoita vielä 5 minuuttia. Jätä
  29. taikina peiteltynä lepäämään tunniksi.
  30. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa viiteen osaan. Muotoile
  31. leiviksi haluamallasi tavalla.
  32. Nostata ruishapanleipiä huoneenlämmössä vedolta suojattuna noin tunnin
  33. ajan, kunnes pinta lievästi repeilee ja ruishapanleipä tuntuu
  34. pehmeältä.
  35. Paista ruishapanleipiä mielellään kivialustalla 200-asteisessa uunissa
  36. noin tunti.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

englantilainen_aamiainen

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit