Mainokset

Ruislettu Sultsinat resepti

Mainokset

Ruislettu Sultsinat resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 1 t 40 min
  2. Sultsinat
  3. 25 kpl
  4. Ruistaikina
  5. 2 dl vettä
  6. 1 tl suolaa
  7. 4½ dl ruisjauhoja
  8. ½ dl vehnäjauhoja
  9. Puurotäyte
  10. 2 dl vettä
  11. 2 dl puuroriisiä
  12. 10 dl kevytmaitoa
  13. 1 tl suolaa
  14. 50 g voita
  15. Voiteluun
  16. 2 dl vettä
  17. 50 g voita
  18. Aloita puurotäytteen valmistuksesta. Kiehauta vesi. Sekoita joukkoon
  19. puuroriisi ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 5 minuuttia,
  20. kunnes vesi on imeytynyt riiseihin.
  21. Kaada joukkoon maito. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä
  22. kannen alla noin 40 minuuttia.
  23. Mausta suolalla ja voilla. Jäähdytä.
  24. Valmista kuoritaikina sekoittamalla vesi, suola ja jauhot tasaiseksi
  25. massaksi.
  26. Vaivaa taikina jauhotetulla leivinpöydällä kiinteäksi. Leivo taikinasta
  27. tanko, ja jaa se 25 palaan. Pyörittele palat palloiksi. Painele ne
  28. litteiksi kakkaroiksi. Peitä kelmulla kuivumisen estämiseksi.
  29. Ajele kuoret piirakkapulikalla, ruisjauhoilla runsaasti jauhotetulla
  30. pöydällä. Pyöritä pulikkaa niin, että kuori pyörii pulikan alla.
  31. Tee kuorista ohuita, soikeita tai pyöreitä kuoria (Ø n. 15 cm). Pinoa
  32. ne, ja ripottele jauhoja väliin. Peitä kelmulla.
  33. Harjaa ajelluista kuorista ylimääräiset jauhot pois.
  34. Paista sultsinakuoret kuumalla, kuivalla valurautapannulla pari
  35. minuuttia molemmin puolin. Ole tarkkana, etteivät jauhot pääse
  36. palamaan.
  37. Käytä paistetut kuoret heti paistamisen jälkeen voisula-vesiseoksessa
  38. esimerkiksi reikäkauhalla.
  39. Levitä runsas lusikallinen puurotäytettä kuumien levyjen päälle. Käännä
  40. levyn reunat sultsinan päälle ja
  41. Käännä taitetut sivut toisiaan vasten. Pinoa sultsinat vadille.
  42. Perinteisesti sultsinat paistetaan suoraan lieden kuumalla
  43. valurautalevyllä, ja voidellaan voilla vain toiselta puoleltaan.
  44. Pannulla paistettaessa sultsinankuoret saattavat kuitenkin kuivahtaa,
  45. jolloin ne täytyy upottaa kokonaan voisula-vesiseokseen ennen
  46. täyttämistä.

Samanlaiset reseptit

Hakusanat:

Kuva galleriasta

keitto

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit