Mainokset

Ruispiirakka Rönttöset resepti

Mainokset

Ruispiirakka Rönttöset resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 1 t
  2. Passiivinen 5 t
  3. Rönttöset
  4. 35 kpl
  5. Kuoritaikina
  6. 3 dl vettä
  7. 10 g hiivaa
  8. 1 tl suolaa
  9. 4½ dl ruisjauhoja
  10. 1 dl vehnäjauhoja
  11. ½ dl voita (sulatettuna)
  12. Täyte
  13. 2 kg perunaa (kuorittuna, jauhoinen lajike)
  14. 2 dl ruisjauhoja
  15. 5 dl puolukkasurvosta
  16. 2 dl sokeria
  17. 1 tl suolaa
  18. Valmista Kainuulaisten rönttösten taikina sekoittamalla kädenlämpöiseen
  19. veteen hiiva, suola ja jauhot. Lisää seokseen lopuksi loraus rasvaa.
  20. Taikinan tulee olla kiinteää ja sitkeää.
  21. Keitä perunat kypsiksi. Valuta vesi hyvin pois. Soseuta perunat. Kun
  22. massa on jäähtynyt kädenlämpöiseksi, sekoita joukkoon ruisjauhot.
  23. Perunasurvos alkaa imeltyä. Anna perunamassan olla lämpimässä paikassa
  24. muutaman tunnin ajan ja sekoita muutaman kerran imeltymisen
  25. edistämiseksi. Massa selvästi löystyy ja makeutuu.
  26. Nosta massa jäähtymään. Sekoita perunamassaan eli röppöön puolukat,
  27. sokeri ja suola. Tarkista maku.
  28. Pyöritä taikinasta tanko, jaa paloiksi, pyörittele palat palloiksi ja
  29. litistä kakuiksi. Kauli kakkuset pyöreiksi levyiksi jauhoisella
  30. alustalla. Lado kuoret päällekkäin ja ripottele jauhoja väliin. Peitä
  31. pohjat muovilla kuivumista estämään.
  32. Levitä täytettä eli röppöä paksuhko kerros keskelle, ja jätä reunoille
  33. pari senttiä rypytysvaraa. Nosta reunat sentin leveydeltä täytteen
  34. päälle ja rypytä tasaisesti.
  35. Paista rönttösiä 250 asteessa noin 15 minuuttia.
  36. Voit halutessasi voidella rönttöset kuumina voi-vesiseoksella.

Samanlaiset reseptit

Kuva galleriasta

voileivat

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit