Mainokset

Ruokapiirakka Yrttinen kaalipiirakka resepti

Mainokset

Ruokapiirakka Yrttinen kaalipiirakka resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 30 min
  2. Passiivinen 45 min
  3. Yrttinen kaalipiirakka
  4. 10 palaa
  5. 2½ dl vehnäjauhoja
  6. 1 dl perunasosejauhetta
  7. 1 tl leivinjauhetta
  8. ½ tl suolaa
  9. 100 g margariinia (rasvaa 60 %)
  10. 7 rkl persiljaa (silputtuna)
  11. 1½ dl vettä
  12. Täyte
  13. 150 g pekonia
  14. 250 g kukkakaalia
  15. 250 g parsakaalia
  16. 2 dl ruoanvalmistusjogurttia
  17. 3 kpl munaa
  18. ¾ tl suolaa
  19. 1 tl mustapippuria
  20. ½ dl tuoretta salviaa
  21. 100 g juustoa (raasteena)
  22. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Sekoita joukkoon pehmeä rasva sekä
  23. hienoksi silputtu persilja. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikinaa vain
  24. sen verran, että aineet tasoittuvat. Anna taikinan seistä kylmässä sen
  25. aikaa, kun valmistat täytteen.
  26. Suikaloi pekoniviipaleet, ruskista ne rapeaksi pannulla ja kaada ne
  27. talouspaperin päälle valumaan.
  28. Leikkaa kukka- ja parsakaalit pienemmiksi paloiksi ja keitä niitä
  29. suolalla maustetussa vedessä noin 5 minuuttia. Valuta lävikössä.
  30. Kauli taikina piirakkavuoan kokoiseksi (Ø 2528 cm) levyksi ja nosta
  31. levy kaulimen ympärille kietaistuna vuokaan. Taputtele se tasaisesti
  32. vuokaan jauhoisella kädellä.
  33. Levitä pohjan päälle valutetut kaalipalat sekä pekonisuikaleet.
  34. Sekoita ruokajogurtti ja munat keskenään ja mausta seos suolalla,
  35. mustapippurilla sekä hienonnetuilla salvianlehdillä. Kaada seos vuokaan
  36. ja ripottele päälle juustoraastetta.
  37. Paista yrttistä kaalipiirakkaa 200 asteessa uunin alimmalla
  38. ritilätasolla 3545 minuuttia.
  39. Voit käyttää pohjataikinaan muusijauheen asemesta 23 keitettyä
  40. perunaa hienoksi raastettuna (noin 200 g). Jätä silloin vesi pois
  41. taikinasta mutta valmista muuten samalla tavalla. Jos haluat pelkän
  42. kasvispiirakan, käytä pekonin tilalla 2 sipulia hienonnettuna tai 1
  43. purjo viipaloituna ja kypsennä niitä pari minuuttia mikrossa. Jos teet
  44. piirakkaa talvella, käytä silloin 1 pussi (200 g) pakastettua
  45. kukkakaalia sekä saman verran parsakaalia. Voit vaihtaa salvian
  46. timjamiin. Käytä tuoretta timjamia hienonnettuna noin 1 rkl.

Samanlaiset reseptit

Kuva galleriasta

tee

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit