Mainokset

Rypäletartaletti resepti

Mainokset

Rypäletartaletti resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 25 min
  2. Passiivinen 1 t
  3. Rypaletartaletti
  4. 12 palaa
  5. Pohjataikina
  6. 125 g leivontamargariinia (rasvaa 80 %)
  7. 1½ dl tomusokeria
  8. 1 kpl munaa
  9. 3½ dl vehnäjauhoja
  10. Täyte
  11. 6 kpl keltuaista
  12. 1¼ dl sokeria
  13. ½ dl vehnäjauhoja
  14. 5 dl kevytmaitoa
  15. ½ kpl vaniljatankoa
  16. 75 g leivontamargariinia (rasvaa 80 %)
  17. Päälle
  18. 2 dl kivettömiä viinirypäleitä
  19. Sekoita taikinan raaka-aineet keskenään listan järjestyksessä tai
  20. kaikki kerralla monitoimikoneessa. Muovaa taikina palloksi ja anna sen
  21. levätä jääkaapissa kelmuun käärittynä tunnin ajan.
  22. Kauli taikina ja nosta se kaulimelle kevyesti kiepautettuna
  23. torttuvuokaan (halkaisija 25 cm tai kahteen pitkänomaiseen
  24. piirasvuokaan).
  25. Leikkaa pois yli menevät taikinareunat. Pistele pohja haarukalla ja
  26. kypsennä uunin keskiosassa 180 asteessa noin 12 minuuttia.
  27. Sekoita vispilällä kulhossa vaniljakreemin keltuaiset, sokeri ja
  28. vehnäjauhot.
  29. Mittaa paksupohjaiseen, teflonpinnoitettuun kattilaan maito. Halkaise
  30. vaniljatanko pituussuunnassa ja rapsuta toisen puolikkaan siemenet
  31. maitoon. Lisää myös tangonpuolikas kattilaan ja kuumenna maito
  32. kiehuvaksi.
  33. Kaada tilkka kiehuvaa maitoa keltuaisseokseen, sekoita ja kaada
  34. keltuaisseos vähin erin kattilaan maidon joukkoon.
  35. Anna seoksen kiehua pari minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja ota
  36. vaniljatanko pois. Sekoita joukkoon kuutioitu voi.
  37. Kaada täyte puhtaaseen astiaan, peitä tuorekelmulla ja jäähdytä
  38. jääkaappikylmäksi.
  39. Vatkaa viileä täyte tasaiseksi ja levitä paistetulle, jäähtyneelle
  40. torttupohjalle.
  41. Pese ja kuivaa viinirypäleet ja asettele ne tortun päälle. Viimeistele
  42. pinta tomusokerilla.

Kuva galleriasta

pizza_ranskalaiset

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit