Rypäletartaletti resepti
Mainokset
Rypäletartaletti resepti
Aineosat
Ohjeet
- 25 min
- Passiivinen 1 t
- Rypaletartaletti
- 12 palaa
- Pohjataikina
- 125 g leivontamargariinia (rasvaa 80 %)
- 1½ dl tomusokeria
- 1 kpl munaa
- 3½ dl vehnäjauhoja
- Täyte
- 6 kpl keltuaista
- 1¼ dl sokeria
- ½ dl vehnäjauhoja
- 5 dl kevytmaitoa
- ½ kpl vaniljatankoa
- 75 g leivontamargariinia (rasvaa 80 %)
- Päälle
- 2 dl kivettömiä viinirypäleitä
- Sekoita taikinan raaka-aineet keskenään listan järjestyksessä tai
- kaikki kerralla monitoimikoneessa. Muovaa taikina palloksi ja anna sen
- levätä jääkaapissa kelmuun käärittynä tunnin ajan.
- Kauli taikina ja nosta se kaulimelle kevyesti kiepautettuna
- torttuvuokaan (halkaisija 25 cm tai kahteen pitkänomaiseen
- piirasvuokaan).
- Leikkaa pois yli menevät taikinareunat. Pistele pohja haarukalla ja
- kypsennä uunin keskiosassa 180 asteessa noin 12 minuuttia.
- Sekoita vispilällä kulhossa vaniljakreemin keltuaiset, sokeri ja
- vehnäjauhot.
- Mittaa paksupohjaiseen, teflonpinnoitettuun kattilaan maito. Halkaise
- vaniljatanko pituussuunnassa ja rapsuta toisen puolikkaan siemenet
- maitoon. Lisää myös tangonpuolikas kattilaan ja kuumenna maito
- kiehuvaksi.
- Kaada tilkka kiehuvaa maitoa keltuaisseokseen, sekoita ja kaada
- keltuaisseos vähin erin kattilaan maidon joukkoon.
- Anna seoksen kiehua pari minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja ota
- vaniljatanko pois. Sekoita joukkoon kuutioitu voi.
- Kaada täyte puhtaaseen astiaan, peitä tuorekelmulla ja jäähdytä
- jääkaappikylmäksi.
- Vatkaa viileä täyte tasaiseksi ja levitä paistetulle, jäähtyneelle
- torttupohjalle.
- Pese ja kuivaa viinirypäleet ja asettele ne tortun päälle. Viimeistele
- pinta tomusokerilla.
Samanlaiset reseptit
Kuva galleriasta
