Mainokset

Sämpylä Nauravat nakkisämpylät resepti

Mainokset

Sämpylä Nauravat nakkisämpylät resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 30 min
  2. Passiivinen 1 t
  3. Nauravat nakkisämpylät
  4. 12 kpl
  5. 1 kpl porkkanaa (tai noin 2 dl raastetta)
  6. 2 dl vettä
  7. ½ kpl kuivahiivapussia
  8. 2 tl hunajaa
  9. ½ tl suolaa
  10. 4½ dl hiivaleipäjauhoja
  11. ½ dl rypsiöljyä
  12. 25 g juustoa (raastettuna)
  13. ¼ dl tomaattipyreetä
  14. 350 g nakkeja (nitriitittömiä täyslihanakkeja, Vataja)
  15. Pinnalle
  16. 50 g juustoa (raastettuna)
  17. Kuori ja raasta porkkana hienoksi raasteeksi. Kuumenna vesi kädenlämpöä
  18. lämpimämmäksi, eli noin 42- asteiseksi. Lisää joukkoon pieneen
  19. jauhomäärään sekoitettu kuivahiiva, hunaja ja suola. Alusta taikinaan
  20. loput jauhot vähitellen. Lisää öljy, ja vaivaa taikina tasaiseksi.
  21. Vaivaa taikinan joukkoon lopuksi juustoraaste. Taikina saa olla
  22. pehmeää. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa
  23. noin puoli tuntia.
  24. Puolita nakit. Leikkaa niiden päihin pienet ristiviillot. Puserra
  25. nakkien päälle ohut raita tomaattipyreetä.
  26. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa se 12 palaan. Leivo kukin
  27. pala noin 20 cm:n pituiseksi tangoksi. Kierrä taikinanauha nakin
  28. ympärille, kuin tekisit tikkupullia. Nosta nakkisämpylät pellille
  29. leivinpaperin päälle. Anna kohota liinalla peitettynä.
  30. Ripottele nakkisämpylöiden pinnalle juustoraastetta. Paista
  31. nakkisämpylöitä 225-asteisen uunin keskitasolla 1315 minuuttia.
  32. Ylimääräiset nauravat nakkisämpylät maistuvat vaikka iltapalana.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

leikkeleet

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit