Mainokset

Sämpylä Rapeat taskusämpylät resepti

Mainokset

Sämpylä Rapeat taskusämpylät resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 25 min
  2. Passiivinen 9 t 15 min
  3. Rapeat taskusämpylät
  4. 20 kpl
  5. 7½ dl vettä
  6. 2 dl maustamatonta jogurttia (rasvaa 2,5 %)
  7. 35 g hiivaa
  8. 1½ rkl suolaa
  9. 22 dl hiivaleipäjauhoja
  10. ½ dl ruokaöljyä
  11. Mittaa suureen kulhoon kylmä vesi ja jogurtti. Liuota joukkoon hiiva.
  12. Lisää suola sekä jauhot vähitellen. Alusta tiukaksi taikinaksi.
  13. Kumoa taikina jauhotetulle leivinpöydälle. Vaivaa voimakkaasti noin 10
  14. minuutin ajan, kunnes taikina tuntuu pehmeältä, kimmoisalta ja
  15. silkkiseltä.
  16. Öljyä taikinan pinta kauttaaltaan ja nosta se takaisin kulhoon. Peitä
  17. kulho muovikelmulla ja nosta jääkaappiin. Anna taikinan hapantua ja
  18. kohota kylmässä yön yli, vähintään 8 tuntia.
  19. Kumoa taikina jauhotetulle leivinpöydälle. Pyri olemaan helläkätinen,
  20. jotta taikinan ilmakuplat eivät rikkoontuisi. Ripottele taikinan
  21. pintaan reilusti jauhoja.
  22. Leikkaa taikina terävällä veitsellä puoliksi ja leikkaa kumpikin
  23. puolikas kymmeneen osaan. Nostele palat leivinpaperoiduille
  24. uunipelleille ja peitä liinoilla. Jätä sämpylät kohoamaan 45
  25. minuutiksi.
  26. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Paista yhtä pellillistä kerrallaan 1215
  27. minuuttia.
  28. Tätä rapeat taskusämpylät esimerkiksi mausteisella käristepaistoksella.

Kuva galleriasta

kasviskeitto

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit