Mainokset

SämpyläPupu- Tupunan porkkanasämpylät resepti

Mainokset

SämpyläPupu- Tupunan porkkanasämpylät resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 40 min
  2. Passiivinen 1 t 15 min
  3. Pupu-Tupunan porkkanasämpylät
  4. 25 kpl
  5. 5 dl rasvatonta maitoa
  6. 50 g hiivaa
  7. 1 tl suolaa
  8. 2 rkl siirappia
  9. 4 dl porkkanaraastetta
  10. 16 dl sämpyläjauhoja
  11. 50 g margariinia (rasvaa 60 %)
  12. Pinnalle
  13. 1 dl auringonkukansiemeniä
  14. Lämmitä taikinaneste kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva siihen. Lisää
  15. suola, siirappi, porkkanaraaste sekä ⅓ jauhoista.
  16. Sekoita voimakkaasti puuhaarukalla tai koneella. Alusta loput jauhot ja
  17. lisää sulatettu, jäähtynyt rasva. Vaivaa, kunnes taikina irtoaa käsistä
  18. ja kulhon reunoista. Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota
  19. kaksinkertaiseksi vedottomassa ja lämpimässä paikassa.
  20. Kaada kohonnut taikina jauhotetulle alustalle. Vaivaa taikinaa ja leivo
  21. siitä 2 tankoa. Jaa tangot yhtä suuriin paloihin. Muotoile puolet
  22. viipaleista pupun naamoiksi eli hieman soikeiksi. Leikkaa toiset
  23. palat korviksi. Paina korvat naamapaloihin. Vääntele korvia eri
  24. suuntiin, kuten haluat. Nosta sämpylät leivinpaperille pellille. Anna
  25. kohota liinan alla.
  26. Voitele kohonneet sämpylät vedellä tai maidolla ja ripottele kuorittuja
  27. auringonkukansiemeniä päälle. Paista 225 asteessa uunin keskitasossa
  28. noin 15 minuuttia. Tarjoa Pupu Tupunan porkkanasämpylät välipalana
  29. esim. tuorejuuston ja maidon kanssa.
  30. Voit tehdä myös sisarussämpylöitä. Lado pyöreät sämpylät vieri viereen
  31. pellille ja irrota ne toisistaan vasta tarjolle tuotaessa.

Kuva galleriasta

mansikkaa_kermalla

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit