Mainokset

Saaristolaisleipä resepti

Mainokset

Saaristolaisleipä resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 20 min
  2. Passiivinen 3 t
  3. Saaristolaisleipä
  4. 3 kpl
  5. 8 dl piimää
  6. 100 g hiivaa
  7. 2 rkl suolaa
  8. 2 dl siirappia
  9. 250 g ruismallasta
  10. 4 dl ruisjauhoja
  11. 2 dl auringonkukansiemeniä
  12. 9 dl vehnäjauhoja
  13. Sivelyyn
  14. 2 rkl siirappia
  15. 2 rkl vettä
  16. Lämmitä piimä tai mehu kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva. Lisää
  17. suola, siirappi, maltaat (4 dl), ruisjauhot sekä auringonkukansiemenet
  18. ja sekoita tasaiseksi.
  19. Alusta taikina vehnäjauhoilla kimmoisaksi. Ripottele taikinalle hieman
  20. jauhoja, peitä liinalla ja anna kohota tunnin ajan.
  21. Nujerra taikina ja jaa se voideltuihin leipävuokiin tai
  22. alumiinivuokiin. Anna leipien kohota peitettyinä noin tunti.
  23. Paista leipiä 175 asteessa 5060 minuuttia. Kun leivät ovat olleet
  24. uunissa noin puoli tuntia, sivele niiden pinnat siirapin ja veden
  25. seoksella.
  26. Jäähdytä valmiit leivät liinan alla.

Kuva galleriasta

paistettu_possu

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit