Mainokset

Saksalainen Hapanpaisti resepti

Mainokset

Ainekset
1,5 kg naudan lapaa (luuton)
7 dl punaviiniä
2 dl punaviinietikkaa
1 porkkana
1 Sipuli
1 pieni pala selleriä
4 laakerinlehteä
4 neilikkaa
12 kokonaista mustapippuria
1/2 tl kuivattua timjamia
1/2 tl kuivattua rosmariinia
1 tl karkeaa merisuolaa myllystä
Ohjeet
Kuivaa liha hyvin. Kuori porkkana, selleri ja sipuli. Leikkaa sitten
karkeiksi paloiksi. Sekoita suolaa lukuun ottamatta kaikki aineet
keskenään. Nyt tarvitset astian tai pussin mihin liha ja marinaadi
saadaan sovulla mahtumaan, niin että liha on täysin marindin peitossa.
Sulje astia tai pussi ja laita viideksi päiväksi jääkaappiin
maustumaan.
**********
Ota liha marinaadista, valuta marnaadi marinaadiin ja kuivaa liha.
Hiero lihaa suolalla. Paista liha hyvin öljyssä (kattilassa tai
padassa) ja ota liha syrjään. ÄLÄ PISTELE LIHAA HAARUKALLA,
LIHAHAARUKALLA TAI VEITSELLÄ. Kuumenna hiukan lisää öljyä ja paista
valutetut kasvikset marinaadista mausteineen. Pidä marinaadi tallessa.
Laita liha kasvisten päälle ja lisää 3 dl nestettä kattilaan. Kattilan
kansi kiinni ja keitetään miedola lämmöllä kypsäksi. Lisää aina välillä
hiukan marinaadia, ettei kattila kuivu. keittoaika on n. 2 tuntia,
riipuen lihan laadusta, koosta ja onko liha lapaa vai erilaisia paistin
osia, joita myös voidaan käyttää paistin valmistukseen. Siivilöidään
lopuksi liemi ja suurustetaan kastikkeeksi. Tämän
vaihtoehtokastikkeeksi voi laittaa myös Piparkakku – olutkastiken.
Reseptin löydän pöytälaatikostani.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kinkkumunapiiras

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit