Mainokset

Sambuusit eli somalialaiset piiraat resepti

Mainokset

Sambuusit eli somalialaiset piiraat resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 45 min
  2. Passiivinen 20 min
  3. Sambuusit eli somalialaiset piiraat
  4. 30 kpl
  5. Kuoritaikina
  6. 8 dl vehnäjauhoja
  7. 2½ dl vettä
  8. 3 rkl rypsiöljyä
  9. 1 tl suolaa
  10. Täyte
  11. 250 g tonnikalaa vedessä
  12. 1 kpl punaista paprikaa
  13. 5 kpl kevätsipulia (vartta)
  14. 1 kpl kasvisliemikuutiota (esim. Maestro Allkrydda)
  15. Piiraiden sulkemiseen
  16. 2½ rkl vettä
  17. 1 dl vehnäjauhoja
  18. Sekoita keskenään taikinan ainekset ja jätä huoneenlämpöön noin 20
  19. minuutiksi. Pyörittele taikinasta pieniä, kämmenen kokoisia palloja.
  20. Taputtele pallot tasaisiksi, sipaise pintaan öljyä ja kokoa ne
  21. päällekkäin liinan alle. Kauli kaksi pyörykkää päällekkäin yhdessä
  22. hyvin ohuiksi, halkaisijaltaan noin 30 cm:n oleviksi levyiksi
  23. karjalanpiirakkataikinan tapaan. Tämä siksi, että yksi taikinapala ei
  24. kaulittaessa veny yhtä hyvin kuin kaksi palaa päällekkäin kaulittuna.
  25. Pane kuoret uunipellille ja kuivata niitä uunissa 100 asteessa parin
  26. minuutin ajan. Älä kuitenkaan anna kuorten ruskistua.
  27. Taita uunista otetut taikinakuoret puoliksi ja sen jälkeen edelleen
  28. puoliksi niin, että avattaessa kuoreen on muodostunut neljä kolmion
  29. muotoista palaa. Leikkaa veitsellä palojen viivoja pitkin.
  30. Erottele kuoret toisistaan. Saat kahdeksan sambuusin kuorta.
  31. Sekoita kuorien liimaamiseen tarkoitetut vesi ja vehnäjauhot keskenään
  32. tasaiseksi tahnaksi.
  33. Taita kolmiot tuutin muotoon ja liimaa sivu kiinni
  34. vesi-vehnäjauhoseoksella.
  35. Valuta täytteen tonnikala ja silppua paprika ja kevätsipulinvarret.
  36. Yhdistä keskenään kaikki täytteen ainekset.
  37. Täytä kuoret noin ruokalusikallisella täytettä ja sulje kuoret
  38. vehnäjauho-vesiseoksella. Uppopaista suljetut sambuusituutit 1 litrassa
  39. kuumaa öljyä, kunnes piiraiden pinta on kauniin ruskea. Öljyn tulee
  40. olla todella kuumaa, jotta kuoresta tulee rapea.
  41. Nauti sambuusit joko lämpiminä tai huoneenlämpöisinä aterialla tai
  42. somalialaisen teen kanssa välipalaksi.
  43. Sambuusitaikinasta saa ohuen myös pastakoneen avulla.

Samanlaiset reseptit

Hakusanat:

Kuva galleriasta

jouluruokapoyta

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit