Mainokset

Savariini (Savarin) resepti

Mainokset

Savariini (Savarin) resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 25 min
  2. Passiivinen 3 t
  3. Savariini
  4. 12 annosta
  5. Taikina
  6. 10 g hiivaa
  7. 1 dl kevytmaitoa
  8. ¼ dl sokeria
  9. 2 kpl munaa
  10. 50 g voita (sulatettuna)
  11. 5 dl vehnäjauhoja
  12. Kostutus
  13. 4½ dl vettä
  14. 2½ dl sokeria
  15. 1 dl kirsikkaviiniä
  16. Täyte
  17. 10 dl marjoja
  18. ½ dl sokeria
  19. ½ dl kirsikkaviiniä
  20. 2 dl kuohukermaa
  21. 1 dl ranskankermaa (rasvaa 28 %)
  22. 2 rkl tomusokeria
  23. 1 rkl kirsikkaviiniä
  24. Murenna hiiva kulhoon ja lisää haalea maito, sokeri sekä munat. Lisää
  25. sulatettu voi ja vatkaa seos tasaiseksi. Lisää jauhot muutamassa erässä
  26. samalla sekoittaen. Vaivaa taikinaa noin 5 minuuttia, kunnes se on
  27. kimmoisaa ja tasaista. Ripottele taikinan pinnalle jauhoja ja peitä
  28. kulho pyyhkeellä.Anna taikinan kohota lämpimässä, vedottomassa paikassa
  29. noin 2 tuntia.
  30. Voitele rengasvuoka. Ota taikinasta lusikalla pieniä paloja ja nostele
  31. ne tasaisesti vuokaan. Älä sen kummemmin tasoita taikinan pintaa, se
  32. siliää savariinin kohotessa.
  33. Jätä vuoka lämpimään vedottomaan paikkaan jälleen 12 tunniksi, kunnes
  34. taikina on kohonnut lähes vuoan reunoille saakka. Kuumenna tällä välin
  35. uuni 200 asteeseen.
  36. Paista savariinia noin 30 minuuttia, kunnes se on kullankeltainen ja
  37. vetäytyy hiukan vuoan reunoilta. Jos pinta tummuu liikaa, peitä
  38. savariini foliolla.Tee kostutusliemi savariinin paistuessa.
  39. Jos pakastat savariinin, lämmitä se kohmeisena 175-asteisessa uunissa.
  40. Lämmin savariini imee paremmin kostutuslientä.
  41. Mittaa vesi ja sokeri kattilaan ja kiehauta. Sekoittele, kunnes sokeri
  42. on liuennut. Jäähdytä liemi ja lisää siihen kirsikkaviini.
  43. Pistele vuoassaan olevaan, hetken jäähtyneeseen savariiniin
  44. cocktailtikulla tasaisesti useita reikiä ja valuta sille kostutuslientä
  45. pienissä erissä, noin puolen tunnin ajan. Sillä aikaa kun savariini
  46. imee nestettä, valmistele täytteen ainekset.
  47. Paloittele hedelmät kauniiksi suupaloiksi. Ripottele niille sokeria ja
  48. kaada päälle kirsikkaviini. Anna maustua puolisen tuntia. Vatkaa kerma
  49. pehmeäksi vaahdoksi ja sekoita siihen ranskankerma, tomusokeri ja
  50. viini.
  51. Kumoa savariini juuri ennen tarjoilua varovasti vadille. Täytä keskusta
  52. kermavaahdolla ja hedelmillä. Asettele hedelmiä myös savariinin
  53. ympärille.
  54. Savariini on hauska jälkiruoka. Se kohotetaan hiivalla, paistetaan
  55. rengasvuoassa, kostutetaan läpikotaisin ja keskusta täytetään maun
  56. mukaan vaikkapa hedelmillä ja kermavaahdolla. Aito savariini sopii
  57. aikuiseen makuun, sillä kostutusliemi maustetaan runsaalla
  58. kirsikkaviinillä. Voit toki jättää alkoholin pois, ja käyttää mausteena
  59. vaikkapa hyvää marjamehua. Täyttämättömän ja kostuttamattoman
  60. savariinin voit mainiosti myös pakastaa.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

lohikala

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit