Mainokset

Savukala Rosvosiika resepti

Mainokset

Savukala Rosvosiika resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 15 min
  2. Passiivinen 45 min
  3. Rosvosiika
  4. 4 annosta
  5. 600 g siikaa
  6. 1 rkl suolaa
  7. 2 rkl voita
  8. Lisäksi
  9. voipaperia
  10. sanomalehtiä
  11. Avaa kalat ja poista sisälmykset. Huuhtele nopeasti kylmällä vedellä.
  12. Ripottele kalojen pinnalle ja sisälle suolaa. Pane molempien kalojen
  13. vatsaan 1 ruokalusikallinen voita.
  14. Kääri kalat yksitellen ensin tiukasti voipaperiin. Taittele paketti
  15. siten, että kala jää paketin sisälle kokonaan piiloon.
  16. Kääri voipaperin päälle 46 arkkia läpimärkää sanomalehteä.
  17. Kääri märän sanomalehden päälle tiiviisti noin 10 arkkia kuivaa
  18. sanomalehteä.
  19. Nosta paketit tasaisen punaiselle hiillokselle tulipesään. Jos hiillos
  20. on kova, niin käännä paketit 15 minuutin kuluttua. Jatka kypsentämistä
  21. vielä noin 30 minuuttia. Miedommalla hiilloksella aloitettaessa
  22. rosvosiikapaketteja ei tarvitse kääntää, mutta kypsymisaikaa tulee
  23. pidentää.
  24. Tarjoa rosvosiikan kanssa sienimuhennosta, savulohitahnaa,
  25. uunijuureksia, höyrytettyjä papuja ja kyssäkaaliraastetta.

Kuva galleriasta

lohi

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit