Mainokset

Savulohi-mätimousse ja chilimajoneesi resepti

Mainokset

Savulohi-mätimousse ja chilimajoneesi resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 20 min
  2. Passiivinen 12 t
  3. Savulohi-matimousse
  4. 10 annosta
  5. 600 g savukalaa (lohta)
  6. 100 g mätiä (lohen)
  7. 2 rkl tuoretta tilliä (hienonnettuna)
  8. 7 kpl liivatelehteä
  9. 1 dl kalalientä
  10. 2 dl kuohukermaa
  11. 150 g ranskankermaa (rasvaa 15-18 %)
  12. ½ tl valkopippuria
  13. Chilimajoneesi
  14. 3 dl majoneesia
  15. 2 rkl ketsuppia (chili)
  16. 1 rkl sitruunamehua
  17. Poista kalasta nahka ja ruodot. Hienonna lohi sauvasekoittimella.
  18. Sulata ja valuta mäti.
  19. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 10 minuuttia. Vaihda vesi
  20. välillä. Kuumenna kalaliemi kiehuvaksi ja lisää liemeen lähes kuivaksi
  21. puristetut liivatelehdet yksitellen koko ajan sekoittaen. Jäähdytä
  22. seos.
  23. Vatkaa kermat vaahdoksi ja yhdistä joukkoon hienonnettu kala, valutettu
  24. mäti, hienonnettu tilli ja jäähtynyt liivateseos. Mausta
  25. valkopippurilla.
  26. Voitele ja vuoraa voipaperilla pitkänmallinen leipävuoka. Kaada
  27. kalamassa vuokaan. Tasoita pinta. Anna moussen kiinteytyä kylmässä yön
  28. yli.
  29. Valmista chilimajoneesi. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Anna
  30. makujen tasaantua pari tuntia ennen tarjoamista.
  31. Kumoa valmis mousse tarjoiluvadille. Koristele mädillä ja lohella.
  32. Tarjoa chilimajoneesin kanssa.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kana_perunat

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit