Mainokset

Seljanka Nopea tonnikalaseljanka resepti

Mainokset

Seljanka Nopea tonnikalaseljanka resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 25 min
  2. Passiivinen 15 min
  3. Joonaksen tonnikalaseljanka
  4. 4 annosta
  5. 6 kpl perunaa
  6. ½ kpl maustekurkkuja
  7. 8 kpl kivettömiä oliiveja
  8. 2 kpl sipulia
  9. 15 dl vettä
  10. 70 g tomaattipyreetä
  11. 2 kpl kalaliemikuutioita
  12. 1 tl mustapippuria (kokonaisia)
  13. ¼ tl cayennenpippuria
  14. 150 g tonnikalaa vedessä
  15. 230 g herkkusieniä (viipaloituna)
  16. 3 rkl tuoretta tilliä
  17. 3 rkl persiljaa
  18. ½ kpl sitruunaa
  19. Tiesitkö, että kauppojen perunapusseissa on nykyisin kolme eri
  20. värikoodia, niistä tunnistat helposti kuhunkin ruokaan sopivan
  21. perunan. Nappaa keittoja varten vihreitä kiinteitä tai keltaisia
  22. yleisperunalajikkeita. Punaisia eli jauhoisia lajikkeita voit
  23. käyttää muusiin ja uuniperunoiksi.
  24. Kuori ja leikkaa perunat pieniksi kuutioiksi. Puolita oliivit ja
  25. viipaloi maustekurkun puolikas.
  26. Suojaudu sipulin itkettäviltä aromaattisilta öljyiltä. Voit Joonaksen
  27. tapaan vetää päähäsi sukelluslasit tai puolita ja kuori sipulit kylmän
  28. juoksevan veden alla. Kuoret saat näppärästi irti, kun ensin halkaiset
  29. kokonaiset sipulit ja vasta sitten poistat kuoret. Pidä sipulia
  30. leikatessa sormenpääsi poissa veitsen terän tieltä koukistamalla
  31. sipulia pitelevän käden sormia hieman kämmeneen päin.
  32. Pane kattilaan vesi, tomaattipyree ja mausteet. Paloittele
  33. liemikuutio ennen kattilaan lisäämistä.
  34. Kippaa kiehuvan liemen sekaan perunakuutiot, oliivipalat sekä sipuli-
  35. ja maustekurkkuviipaleet. Keitä miedolla lämmöllä, välillä hämmentäen
  36. 810 minuuttia. Lisää kattilaan siis ensin raaka-aineet, jotka vaativat
  37. pidemmän kypsymisajan tai joista saat keittoon enemmän makua.
  38. Pane lasiin tuoretta tilliä ja persiljaa ja silppua ne saksien kärjillä
  39. hienoksi. Tilli kannattaa hienontaa veitsellä leikkuulaudalla tai
  40. saksilla suoraan tillinipusta. Näin tillisilpusta ei tule kosteaa
  41. mössöä. Tarvitset yrttisilppua vajaan desin, lisää se keittoon
  42. valutettujen herkkusienten ja tonnikalapalojen kanssa. Kiehauta
  43. tonnikalaseljanka. Poista sitruunasta kuoret ja lisää viipaleet
  44. kalakeittoon. Ota kattila heti pois levyltä ja nautiskele nopea
  45. tonnikalaseljanka kuumana.

Kuva galleriasta

ranskalaiset_perunat

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit