Mainokset

Sienipiirakka Isoäidin tattipiirakka resepti

Mainokset

Sienipiirakka Isoäidin tattipiirakka resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 40 min
  2. Passiivinen 1 t
  3. Isoäidin tattipiirakka
  4. 25 palaa
  5. Pohja
  6. 2½ dl täysmaitoa
  7. 25 g hiivaa
  8. 1 kpl munaa
  9. 1 tl hunajaa
  10. 1 tl suolaa
  11. 1 dl ruisjauhoja
  12. 6 dl hiivaleipäjauhoja
  13. 100 g voita
  14. Täyte
  15. 500 g tatteja (puhdistettuna)
  16. 50 g voita
  17. 3 kpl sipulia (silputtuna)
  18. 1 tl kirveliä
  19. 1 tl suolaa
  20. ½ tl mustapippuria
  21. 2 dl riisipuuroa
  22. 1 kpl munaa
  23. 100 g sulatejuustoa (Pirkka leppäsavu)
  24. Pinnalle
  25. 2 rkl pellavansiemeniä
  26. 2 rkl seesaminsiemeniä
  27. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon muna, hunaja ja
  28. suola. Alusta ruis- ja hiivaleipäjauhot (6-7 dl) taikinaan ja lisää
  29. lopussa huoneenlämpöinen rasva. Vaivaa kimmoisaksi. Kohota taikinaa
  30. lämpimässä paikassa noin puoli tuntia.
  31. Valmista täyte. Pilko sienet ja hauduta pannulla, kunnes neste on
  32. haihtunut. Lisää joukkoon rasva ja sipulit. Anna sipuleiden muuttua
  33. raukeiksi. Mausta seos ja anna jäähtyä hieman. Kääntele joukkoon kypsä
  34. puuroriisi, muna ja sulatejuusto.
  35. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli toinen pala leivinpaperin päälle
  36. pellille. Levitä täyte pohjalle ja kauli toinen taikinapala päälle
  37. kanneksi. Nipistele reunat tiukasti kiinni.
  38. Voitele tattipiirakan pinta munalla ja pistele haarukalla reikiä.
  39. Ripottele päälle siemenet.
  40. Paista isoäidin tattipiirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 30
  41. minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin. Valmista isoäidin
  42. tattipiirakka mielellään jo edellisenä päivänä.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

tomaatti

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit