Mainokset

Sienipiirakka Kantarelli-purjopiirakka resepti

Mainokset

Sienipiirakka Kantarelli-purjopiirakka resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 35 min
  2. Passiivinen 50 min
  3. Sinihomejuusto-kantarellipiirakka
  4. 8 palaa
  5. Pohja
  6. 2 dl vehnäjauhoja
  7. 1 dl neljänviljanhiutaleita
  8. 1 tl leivinjauhetta
  9. ½ tl suolaa
  10. 75 g leivontamargariinia (rasvaa 80 %)
  11. 3 rkl vettä
  12. Täyte
  13. 7 dl kantarelleja
  14. 1 kpl purjoa
  15. 1 rkl rypsiöljyä
  16. ½ tl suolaa
  17. 100 g sinihomejuustoa (rasvaa 30 %)
  18. 2 kpl munaa
  19. 2 dl ruokakermaa
  20. 1½ tl timjamia
  21. 1 tl mustapippuria
  22. Nypi jauhot, hiutaleet, leivinjauhe, suola ja pehmeä rasva kulhossa
  23. murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina sileäksi
  24. palloksi. Kääri taikina kelmuun ja nosta kylmään 30 minuutiksi.
  25. Kauli taikina ja vuoraa sillä voideltu piirasvuoka (12 x 35 cm).
  26. Pistele pohja ja esipaista 200 asteessa 10 minuuttia.
  27. Puhdista kantarellit ja paloittele ne. Jos käytät pakastesieniä, sulata
  28. ne ja puristele kuiviksi. Viipaloi halkaistu, huuhdeltu purjo. Kumoa
  29. sienet paistinpannulle ja kuumenna, kunnes enin neste on haihtunut.
  30. Lisää öljy ja purjosilppu pannulle. Paista sekoitellen muutama
  31. minuutti. Mausta suolalla ja siirrä sivuun.
  32. Sekoita kulhossa munien rakenne rikki. Lisää ruokakerma ja mausteet.
  33. Levitä sieniseos piirakkapohjalle. Murustele päälle homejuusto ja kaada
  34. joukkoon muna-kermaseos.
  35. Paista kantarelli-purjopiirakkaa uunissa 200 asteessa noin 20
  36. minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt, ja pinta on saanut kauniin värin.

Samanlaiset reseptit

Kuva galleriasta

joulujalkiruoka

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit