Mainokset

Sienipiirakka Kermainen kantarellipiirakka resepti

Mainokset

Sienipiirakka Kermainen kantarellipiirakka resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 20 min
  2. Passiivinen 30 min
  3. Kermainen kantarellipiirakka
  4. 12 palaa
  5. 125 g voita
  6. 2 dl spelttijauhoja
  7. 1 dl hiivaleipäjauhoja
  8. ½ tl leivinjauhetta
  9. ¼ tl suolaa
  10. 50 g emmentaalijuustoa (rasvaa 27-30 %) (raastettuna)
  11. 2 rkl vettä (kylmää)
  12. Täyte
  13. 500 g kantarelleja
  14. 1 kpl sipulia (hienonnettuna)
  15. 1 rkl voita
  16. 2 rkl kuivaa valkoviiniä
  17. ¾ tl suolaa
  18. ¼ tl mustapippuria
  19. 200 g ranskankermaa (rasvaa 28 %)
  20. 3 kpl munaa
  21. 100 g emmentaalijuustoa (rasvaa 27-30 %) (raastettuna)
  22. 1 dl ruohosipulia (hienonnettuna)
  23. Mittaa kylmä voi, jauhot, leivinjauhe ja suola monitoimikoneen kulhoon.
  24. Aja ainekset leikkuuterällä murumaiseksi seokseksi. Lisää juustoraaste
  25. ja vesi. Sekoita edelleen, kunnes taikinasta muodostuu pallo.
  26. Voitele piirasvuoka (Ø 28 cm).
  27. Kauli taikina jauhotetulla alustalla hieman vuokaa suuremmaksi levyksi.
  28. Nosta taikina vuokaan ja taputtele tasaisesti ylös reunoille. Anna
  29. jähmettyä jääkaapissa noin ½ tuntia.
  30. Puhdista ja paloittele sienet.
  31. Kuullota sipulit pannulla rasvatilkassa. Lisää sienet ja jatka
  32. paistamista, kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut. Lisää valkoviini
  33. ja mausteet. Kiehauta ja anna jäähtyä.
  34. Sekoita ranskankerma ja munat kulhossa. Lisää juustoraaste, ruohosipuli
  35. ja jäähtynyt kantarelliseos.
  36. Pistele piiraspohja haarukalla ja esipaista 200 asteessa alimmalla
  37. tasolla 10 minuuttia.
  38. Levitä täyte vuokaan ja tasoita pinta. Jatka kermaisen
  39. kantarellipiirakan kypsentämistä uunin keskitasolla noin 25 minuuttia,
  40. kunnes täyte on hyytynyt.

Samanlaiset reseptit

Kuva galleriasta

ystavanpaivakakku

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit