Mainokset

Sienipiirakka Kumottu tattipiiras resepti

Mainokset

Sienipiirakka Kumottu tattipiiras resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 20 min
  2. Passiivinen 30 min
  3. Kumottu tattipiiras
  4. 6 annosta
  5. Täyte
  6. 400 g tatteja (viipaloituna)
  7. ½ tl suolaa
  8. ½ tl mustapippuria
  9. 25 g voita
  10. 3 kpl sipulia (viipaloituna)
  11. 1 kpl kasvisliemikuutiota
  12. 1 tl timjamia
  13. Pohja
  14. 400 g piirakkataikinaa (pakaste) (ruis-peruna)
  15. Lisäksi
  16. 1 dl tuoretta timjamia
  17. Voitele kuusi uunikestävää annosvuokaa tai yksi iso matala vuoka.
  18. Lado sienet kuumalle paistinpannulle vieriviereen ja anna nesteen
  19. haihtua. Nostele viipaleet tasaisesti uunivuokien pohjalle ja jatka
  20. paistamista, kunnes kaikki sienet ovat käsitelty. Valitse
  21. pohjimmaiseksi kaikkein kauneimmat yksilöt. Ripottele sienien väliin
  22. vähän suolaa ja mustapippuria.
  23. Sulata voi ja pehmennä sipuliviipaleet, mutta älä anna ruskistua.
  24. Mausta kasvisliemikuutiolla ja timjamilla ja jaa sipulisekoitus sienien
  25. päälle.
  26. Kauli sulanut taikina ja jaa hieman suuremmiksi paloiksi, mitä vuoat
  27. ovat. Peitä vuoat taikinakannella ja painele taikinaa reunoilta hieman
  28. vuokien sisään.
  29. Pistele pinta haarukalla ja paista 225-asteisessa uunissa 2025
  30. minuuttia. Anna sienipaistoksien levähtää viitisen minuuttia ja kumoa
  31. sitten varovasti tarjolle. Koristele tuoreella timjamilla.
  32. Tarjoa kumottu tattipiiras tyylikkäänä alkupalana tai pikkusuolaisena
  33. salaatin kera.

Kuva galleriasta

kalalautanen

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit