Sienisalaatti Lampaankääpäsalaatti resepti
Mainokset
Sienisalaatti Lampaankääpäsalaatti resepti
Aineosat
Ohjeet
- 40 min
- Lampaankääpäsalaatti
- 4 annosta
- 2 kpl rooman- eli sidesalaattia ruukussa
- 1 kpl kurkkua
- 1½ dl tuoretta basilikaa
- 50 g emmentaalijuustoa (rasvaa 27-30 %) (lastuina)
- 1 rkl rypsiöljyä
- 250 g lampaankääpiä (suikaloituna)
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
- Leipäkuutiot
- 2 rkl rypsiöljyä
- 2 kpl valkosipulinkynttä (murskattuna)
- 60 g tummaa leipää
- Kastike
- 2 dl ruoanvalmistusjogurttia
- 1 kpl valkosipulinkynttä (murskattuna)
- 2 tl hunajaa
- 1 rkl sitruunamehua
- ½ tl sitruunapippuria (suolaton)
- ½ tl yrttimaustesekoitusta (suolaton)
- ¼ tl suolaa
- Sekoita ensin kastikeainekset ja anna maustua salaatin valmistamisen
- ajan.
- Huuhtele ja valuta salaatinlehdet. Leikkaa kurkku viipaleiksi ja
- silppua basilika. Revi salaatti kulhoon, lisää kurkku, basilika ja
- juustolastut.
- Kuumenna pannu, lisää öljy ja lampaankäävät. Paahda sienet kauniin
- keltaisiksi, mausta suolalla ja mustapippurilla ja ripottele salaatin
- päälle.
- Kuumenna pannu uudelleen, lisää öljy ja valkosipuli. Leikkaa tai revi
- leipä paloiksi ja lisää pannulle. Anna paahtua, mutta varo, ettei
- valkosipuli pääse palamaan.
- Lisää leipäpalat lampaankääpäsalaatin joukkoon ja pöyhäise kevyesti
- sekaisin.
- Tarjoa salaatinkastike erikseen.
Samanlaiset reseptit
Kuva galleriasta
