Sillisörsseli Kertun ohjeella resepti
Mainokset
Sillisörsseli Kertun ohjeella resepti
Aineosat
Ohjeet
- 15 min
- Passiivinen 2 t
- Sillisorsseli Kertun ohjeella
- 4 annosta
- 400 g maustesilliä
- 1 kpl punasipulia
- 50 g tuoretta tilliä (hienonnettuna)
- 150 g ranskankermaa (rasvaa 15-18 %)
- 2 dl kuohukermaa
- ¼ tl valkopippuria
- 2 rkl sitruunamehua
- Hienonna sillifileet ja punasipuli. Sekoita silli, sipuli, tilli ja
- ranskankerma keskenään. Lisää rippunen valkopippuria.
- Vatkaa kerma paksuksi vaahdoksi. Lisää se varovasti sörsseliin.
- Mausta seos lopuksi sitruunamehulla. Anna seoksen vetäytyä muutama
- tunti kylmässä, jotta maut ehtivät tasaantua.
- Tarjoa sörsseliä ruisleivän päällä hiukopalana.
- Riitta Lehtimäki valmistaa tätinsä Kerttu Salosen ohjeella aina
- jouluksi, juhannukseksi ja vapuksi matjessillisörsseliä. Riitta tekee
- ohjeesta helpomman version ilman liivatteita, mutta tädin
- alkuperäisessä ohjeessa matjessisörsseli hyydytettiin liivatteilla
- vuokaan.
- Jos haluat tarjota sillisörsselin juhlavasti hyytelönä vadille
- kumottuna, liota viisi liivatelehtiä kylmässä vedessä muutama minuutti.
- Kuumenna sitruunamehu. Puserra vesi pois liivatteista ja liota ne
- yksitellen kuumaan mehuun.
- Sekoita hivenen jäähtynyt liivateneste ohuena nauhana hämmentäen
- sörsseliin. Kaada sörsseli kauniisti kuvioituun kakkuvuokaan.
- Tasoita pinta ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
- Kasta vuoka hetkeksi kuumaan veteen ja kumoa tarjoiluvadille. Koristele
- punasipulirenkailla, kirsikkatomaateilla ja tillillä.
Samanlaiset reseptit
Hakusanat:
Kuva galleriasta
