Mainokset

Sillisörsseli Kertun ohjeella resepti

Mainokset

Sillisörsseli Kertun ohjeella resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 15 min
  2. Passiivinen 2 t
  3. Sillisorsseli Kertun ohjeella
  4. 4 annosta
  5. 400 g maustesilliä
  6. 1 kpl punasipulia
  7. 50 g tuoretta tilliä (hienonnettuna)
  8. 150 g ranskankermaa (rasvaa 15-18 %)
  9. 2 dl kuohukermaa
  10. ¼ tl valkopippuria
  11. 2 rkl sitruunamehua
  12. Hienonna sillifileet ja punasipuli. Sekoita silli, sipuli, tilli ja
  13. ranskankerma keskenään. Lisää rippunen valkopippuria.
  14. Vatkaa kerma paksuksi vaahdoksi. Lisää se varovasti sörsseliin.
  15. Mausta seos lopuksi sitruunamehulla. Anna seoksen vetäytyä muutama
  16. tunti kylmässä, jotta maut ehtivät tasaantua.
  17. Tarjoa sörsseliä ruisleivän päällä hiukopalana.
  18. Riitta Lehtimäki valmistaa tätinsä Kerttu Salosen ohjeella aina
  19. jouluksi, juhannukseksi ja vapuksi matjessillisörsseliä. Riitta tekee
  20. ohjeesta helpomman version ilman liivatteita, mutta tädin
  21. alkuperäisessä ohjeessa matjessisörsseli hyydytettiin liivatteilla
  22. vuokaan.
  23. Jos haluat tarjota sillisörsselin juhlavasti hyytelönä vadille
  24. kumottuna, liota viisi liivatelehtiä kylmässä vedessä muutama minuutti.
  25. Kuumenna sitruunamehu. Puserra vesi pois liivatteista ja liota ne
  26. yksitellen kuumaan mehuun.
  27. Sekoita hivenen jäähtynyt liivateneste ohuena nauhana hämmentäen
  28. sörsseliin. Kaada sörsseli kauniisti kuvioituun kakkuvuokaan.
  29. Tasoita pinta ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
  30. Kasta vuoka hetkeksi kuumaan veteen ja kumoa tarjoiluvadille. Koristele
  31. punasipulirenkailla, kirsikkatomaateilla ja tillillä.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

pizza_ranskalaiset

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit