Mainokset

Sipuli-sinihomejuustopiiras resepti

Mainokset

Sipuli-sinihomejuustopiiras resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 20 min
  2. Passiivinen 1 t
  3. Sipu-sinihomejuustopiiras
  4. 16 palaa
  5. Pohja
  6. 4½ dl vehnäjauhoja
  7. 125 g voita
  8. ½ tl suolaa
  9. 5 rkl vettä
  10. Täyte
  11. 15 g voita
  12. 6 dl sipulia (silputtuna)
  13. 1 kpl valkosipulinkynttä (hienonnettuna)
  14. 200 g sinihomejuustoa (rasvaa 30 %) (muruna)
  15. 200 g ranskankermaa (rasvaa 28 %)
  16. 3 kpl munaa
  17. 5 kpl anjovista (paloiteltuna)
  18. ½ tl timjamia
  19. ½ tl meiramia
  20. ¼ rkl valkopippuria
  21. 1½ tl suolaa
  22. Mittaa vehnäjauhot, voi ja suola kulhoon. Nypi seos murusiksi. Lisää
  23. vettä ripotellen, jotta saat pyöritettyä taikinasta pallon. Kauli
  24. taikina levyksi ja nosta halkaisijaltaan noin 26 senttiseen
  25. piirasvuokaan. Nosta vuoka jääkaappiin.
  26. Sulata voi pannulla. Paista siinä sipulit ja valkosipuli pehmeiksi ja
  27. hiukan ruskistuneiksi. Siirrä pannu syrjään ja lisää loput aineet.
  28. Maista täytettä ja lisää suolaa tai anjovislientä maun mukaan. Täyte
  29. saa maistua melko suolaiselta. Kaada täyte pohjalle ja paista piirasta
  30. 200 asteessa noin tunti.
  31. Peitä piiras kypsymisen loppuvaiheessa leivinpaperiarkilla, jos se
  32. uhkaa tummua liikaa.
  33. Anna piiraan jäähtyä ennen leikkaamista. Piiras on parhaimmillaan
  34. huoneenlämpöisenä.
  35. Ranskalaiset leipovat paljon erilaisia ruokaisia piiraita, joiden
  36. perusohje on lähes aina sama. Murea pohja sekoitetaan rasvasta,
  37. vehnäjauhosta ja vedestä. Täytteeseen tarvitaan ranskankermaa, munia
  38. sekä jotakin kaapista löytyvää herkkua. Voit tehdä piiraasta omia
  39. muunnelmiasi vaihtelemalla täytteen aineksia.

Samanlaiset reseptit

Kuva galleriasta

juhlaruokaa

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit