Mainokset

SipulikeittoGratinoitu sipulikeitto ( Soupe à loignon) resepti

Mainokset

SipulikeittoGratinoitu sipulikeitto ( Soupe à loignon) resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 25 min
  2. Passiivinen 1 t
  3. Sipulikeitto, Ranska
  4. 6 annosta
  5. 500 g sipulia
  6. 3 kpl valkosipulinkynttä
  7. 2 rkl voita
  8. 1 rkl rypsiöljyä
  9. 1½ rkl vehnäjauhoja
  10. 10 dl lihalientä
  11. 1 kpl laakerinlehteä
  12. ½ tl mustapippuria
  13. ¼ tl cayennenpippuria
  14. 2 dl kuivaa valkoviiniä
  15. 6 kpl ranskanleipäviipaletta
  16. 150 g emmentaalijuustoa (rasvaa 27-30 %) (raastettuna)
  17. Halkaise ja kuori sipulit. Viipaloi ne. Hienonna kuoritut
  18. valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita voin ja öljyn seoksessa
  19. kattilassa hyvin miedolla lämmöllä kannen alla noin 20 minuuttia,
  20. kunnes sipulit alkavat ruskistua. Sekoittele välillä.
  21. Ripottele vehnäjauhot kattilaan, sekoita joukkoon lihaliemi ja
  22. mausteet. Anna kiehua hiljalleen vähintään puoli tuntia. Lisää viini ja
  23. anna kiehua vielä 5 minuuttia. Tarkista maku. Tähän asti voit
  24. valmistella alkukeiton edellisenä päivänä.
  25. Muotoile tarvittaessa leipäviipaleet sopimaan annoskulhojen kansiksi.
  26. Paahda leipäviipaleet, voitele ne kevyesti ja päällystä paksulti
  27. juustoraasteella.
  28. Kuumenna sipulikeitto ja jaa se uuninkestäviin annoskulhoihin. Sopiva
  29. alkukeittoannos on noin 2½ dl. Nosta juustoleivät keiton pinnalle.
  30. Gratinoi sipulikeittoa grillivastuksen alla pari minuuttia, kunnes
  31. juusto on kauniisti ruskistunut.
  32. Somista gratinoitu sipulikeittoannos halutessasi timjaminoksalla.
  33. Muistuta ruokailijoita, että niin kulho kuin keittokin ovat
  34. gratinoinnin jäljiltä polttavan kuumia.
  35. Jos et ole varma astioidesi uuninkestävyydestä, gratinoi vain
  36. juustoleivät ja nosta ne sitten keittoannosten päälle kulhoihin.

Samanlaiset reseptit

Kuva galleriasta

lohi

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit