Mainokset

Sitruunainen suklaakakku resepti

Mainokset

Sitruunainen suklaakakku resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 1 t
  2. Sitruunainen suklaakakku
  3. 16 annosta
  4. Pohja
  5. 4 kpl munaa
  6. 1½ dl sokeria
  7. 1¼ dl vehnäjauhoja
  8. 1 dl perunajauhoja
  9. 1 tl leivinjauhetta
  10. Sitruunakiisseli
  11. 1 dl sitruunamehua
  12. 2 tl sitruunankuoriraastetta
  13. 1 dl sokeria
  14. 2 rkl maissitärkkelystä
  15. 2 kpl munaa
  16. 2 dl kuohukermaa
  17. 1 rkl voita
  18. Kostutus
  19. 2 dl virvoitusjuomaa (esim. sitruunalimonadi)
  20. Kuorrutus
  21. 1 dl marmeladia (esim. Mackays limetti- & sitruunamarmeladi)
  22. 1 dl kuohukermaa
  23. 200 g tummaa suklaata
  24. Koristeluun
  25. 100 g valkosuklaata
  26. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja
  27. leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos vaahtoon siivilän läpi. Sekoita
  28. kevyesti, kun lisäät jauhoja. Kaada taikina voideltuun ja
  29. korppujauhotettuun vuokaan (Ø noin 24 cm) Paista kakkua 180 asteessa
  30. noin 30 minuuttia. Kumoa kakku leivinpaperille ja anna jäähtyä.
  31. Mittaa kattilaan sitruunamehu ja -kuori, sokeri, maissitärkkelys, munat
  32. ja kerma. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli on sakeaa.
  33. Lisää lopuksi nokare voita. Jäähdytä.
  34. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta alin kerros limonadilla ja
  35. levitä sille puolet kiisselistä. Nosta toinen levy täytteen päälle,
  36. kostuta ja levitä loput kiisselistä. Nosta kansilevy kakun päälle.
  37. Levitä ohut kerros marmeladia kakun päälle.
  38. Kuumenna kerma ja paloiteltu suklaa kattilassa miedolla lämmöllä.
  39. Sekoita. Kaada sulanut suklaaseos kakun päälle ja levitä tasaiseksi
  40. kerrokseksi myös kakun reunoille.
  41. Halutessasi valkosuklaisen marmoroidun koristelun kakkuun, sulata
  42. suklaa varovasti mikrossa. Kaada valkosuklaata pisaroina kakun päälle
  43. ja vedä välittömästi cocktailtikulla kuvioita suklaasta. Anna kakun
  44. vetäytyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia, mielellään yön yli.

Samanlaiset reseptit

Kuva galleriasta

omena

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit