Mainokset

Sitruunaiset munkit resepti

Mainokset

Sitruunaiset munkit resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 1 t
  2. Passiivinen 1 t
  3. Hauskaa vappua!
  4. 40 kpl
  5. 5 dl kevytmaitoa
  6. 50 g hiivaa
  7. 2 kpl munaa
  8. 2 tl sitruunankuoriraastetta
  9. 1½ dl sokeria
  10. 1 tl suolaa
  11. 1 dl rypsiöljyä
  12. 13 dl vehnäjauhoja
  13. Kypsentämiseen
  14. 10 dl rypsiöljyä
  15. Pinnalle
  16. 1 dl sokeria
  17. Uppopaistoon paras keittoastia on valurautapata, mutta muukin
  18. paksupohjainen kattila sopii. Käytä keittämiseen 100 % rasvaa eli
  19. paistinrasvaa, kookosrasvaa tai ruokaöljyä. Minimimäärä kattilan
  20. pohjalla on noin 4 senttiä.
  21. Liuota hiiva haaleaan maitoon. Lisää munat, hyvin pestyn sitruunan
  22. kuoriraaste, sokeri, suola ja rasva. Alusta taikina kimmoisan pehmeäksi
  23. vehnäjauhoilla ja anna kohota peitettynä.
  24. Nujerra taikina leivinpöydällä ja pyöritä tangoksi. Jaa taikinatanko
  25. noin 40 palaan ja pyöritä palat pikkupulliksi. Anna pullien kohota
  26. liinalla peitettynä leivinlaudalla. Voit myös leipoa taikinapalat
  27. tangoiksi ja yhdistää päät saumattomaksi rinkeliksi.
  28. Kuumenna rasva 180 asteiseksi. Nosta kohonneet munkit varovasti
  29. reikäkauhan avulla kuumaan öljyyn tai paistinrasvaan ja kypsennä
  30. molemmin puolin.
  31. Nosta kypsät munkit haarukan tai reikäkauhan avulla talouspaperin
  32. päälle valumaan. Sokeroi heti tarjottavat munkit hieman jäähtyneinä.
  33. Pakkaa pakastettavat leivonnaiset sokeroimattomina ja sokeroi vasta
  34. sulatettuna ja lämmitettyinä. Jos et pidä tavallisesta sokeroinnista,
  35. pöläytä päälle tomusokeria tai sekoita kuorrute
  36. tomusokeri-sitruunamehuseoksesta.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kakku

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit