Mainokset

Sitruunaiset rosettileivokset resepti

Mainokset

Sitruunaiset rosettileivokset resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 45 min
  2. Passiivinen 15 min
  3. Sitruunaiset rosettileivokset
  4. 10 kpl
  5. Rosetit
  6. 2 kpl munaa
  7. 1 rkl sokeria
  8. 1 tl vanilliinisokeria
  9. ¼ tl suolaa
  10. 200 g ranskankermaa (rasvaa 28 %)
  11. 1½ dl vehnäjauhoja
  12. Kypsentämiseen
  13. 3 dl rypsiöljyä
  14. Sitruunavaahto
  15. 250 g maitorahkaa
  16. ½ dl sokeria
  17. 2 tl vaniljasokeria
  18. 2 tl sitruunankuoriraastetta
  19. 2 rkl sitruunamehua
  20. 1 dl kuohukermaa
  21. Koristeluun
  22. 1 rkl tomusokeria
  23. Riko munat kulhoon. Lisää joukkoon muut aineet ja sekoita taikina
  24. tasaiseksi. Anna taikinan turvota hetken aikaa.
  25. Kuumenna paistamista varten öljy padassa tai kattilassa. Pata voi olla
  26. pieni, koska rosetteja kypsennetään yksi kerrallaan. Kasta rosettirauta
  27. paistokuumaan (180 °C) rasvaan. Kasta rauta sitten taikinaan, lähes
  28. raudan yläreunaan asti, mutta älä yhtään yli, sillä kypsyneen rosetin
  29. irrottaminen on tällöin hankalaa.
  30. Anna rosetin kypsyä kauniin ruskeaksi ja nosta talouspaperin päälle
  31. valumaan. Kuumenna rauta ja jatka kuten edellä. Jos rosetit eivät irtoa
  32. raudasta helposti, auta varovasti veitsellä.
  33. Valmista sitruunavaahto. Sekoita rahkaan sokerit, sitruunankuoriraaste
  34. ja mehu. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita vaahto rahkan joukkoon.
  35. Tarkista makeus.
  36. Levitä reilu ruokalusikallinen vaahtoa rosetin päälle ja paina toinen
  37. rosetti kanneksi. Siivilöi valmiiden leivosten päälle tomusokeria.
  38. Tarjoa heti.
  39. Rosettirauta on varrellinen, uppopaistossa kypsennettävien
  40. leivonnaisten muotoilu- ja kypsentämisväline. Rautaan kuuluu yleensä
  41. kolme vaihdettavaa muottia eli kuvioterää, kukka, lehti ja perhonen.
  42. Reikäkauha on kätevä apuväline, jolla saat nostettua öljyyn irronneet
  43. rosetit näppärästi talouspaperin päälle. Valurautapata on paras
  44. uppopaistoastia, mutta muukin paksupohjainen kattila sopii. Käytä
  45. keittämiseen 100-prosenttista rasvaa eli kookosrasvaa tai rypsiöljyä.
  46. Rasvaa tulee olla kattilan pohjalla vähintään 4 cm. Paras
  47. uppopaistolämpötila on 180 astetta. Rasvan kuumuutta voi kokeilla
  48. pienellä leipäpalalla, kun leipäpala ruskettuu kauniin ruskeaksi
  49. minuutissa, on rasva sopivan kuumaa. Varo tiputtamasta rasvaan vettä,
  50. sillä silloin rasva alkaa roiskua. Varaa lieden lähettyville kansi,
  51. jolla saat liekit tukahdutettua siltä varalta, jos rasva kuumenisi
  52. liikaa ja syttyisi palamaan. Siivilöi käytetty rasva hieman jäähtyneenä
  53. ja säilytä viileässä. Samaa rasvaa voit käyttää noin kolme kertaa. Älä
  54. kaada käytettyä rasvaa viemäriin, vaan pakkaa se tiiviisti esimerkiksi
  55. omaan pulloonsa ja hävitä sekajätteen joukossa.

Samanlaiset reseptit

Hakusanat:

Kuva galleriasta

friteerattu_kana

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit