Mainokset

Sitruunakiisseli-kauralastukakku resepti

Mainokset

Sitruunakiisseli-kauralastukakku resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 30 min
  2. Passiivinen 1 t
  3. Sitruunakiisseli-kauralastukakku
  4. 12 palaa
  5. Pohjat
  6. 200 g voita
  7. 2 dl sokeria
  8. ½ dl siirappia
  9. 5 dl kaurahiutaleita
  10. 4 rkl vehnäjauhoja
  11. 4 rkl kevytmaitoa
  12. Sitruunakiisseli
  13. 4 tl sitruunankuoriraastetta
  14. 2 dl sitruunamehua
  15. 1½ dl vettä
  16. 2 dl sokeria
  17. 3 rkl perunajauhoja
  18. 4 kpl munaa
  19. 3 tl vanilliinisokeria
  20. 4 dl kermaviiliä
  21. Sulata voi ja sekoita joukkoon loput pohjan ainekset. Pingota
  22. halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjaiseen kakkuvuokaan leivinpaperi ja
  23. nostele kolmasosa taikinasta vuokaan. Levitä vähän painellen, jotta
  24. taikina leviää paistamisen aikana. Paista 175 asteessa noin 2025
  25. minuuttia. Paista kaksi samanlaista levyä lopusta taikinasta.
  26. Kauralevyt kannattaa leipoa tarjoamista edeltävänä päivänä ja säilyttää
  27. huoneenlämmössä.
  28. Mittaa kattilaan kaikki kiisselin ainekset, paitsi kermaviili. Kuumenna
  29. seosta koko ajan sekoittaen. Sekoita niin kauan, kunnes kiisseli
  30. sakenee. Jäähdytä kiisseli ja vatkaa joukkoon kermaviili sekä
  31. vanilliinisokeri.
  32. Aseta kakkuvadille yksi kauralastulevy ja lusikoi sen päälle kiisseliä.
  33. Toista sama muilla kerroksilla. Jätä päällimmäiseksi kerros kiisseliä.
  34. Koristele kakku halutessasi sokeroiduilla sitrushedelmillä tai kaupan
  35. valmiilla sitruunan- ja appelsiininmakuisilla kakunkoristeilla.
  36. Tarjoa kakku saman tien, etteivät rapeat kauralevyt pehmene.
  37. Myös mansikat sopivat hyvin sitruunaisen kakun makuun. Pilko
  38. mansikoita kakun väliin ja päälle.

Kuva galleriasta

kinkkuvoileipa

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit