Mainokset

SuklaakääretorttuMustalaisen käsivarsi -kääretorttu (Brazo De resepti

Mainokset

SuklaakääretorttuMustalaisen käsivarsi -kääretorttu (Brazo De resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 50 min
  2. Passiivinen 10 min
  3. Mustalaisen käsivarsi, Brazo De Gitano
  4. 8 annosta
  5. Täyte
  6. 5 dl kevytmaitoa
  7. 1 kpl kanelitankoa
  8. 1 tl sitruunankuoriraastetta
  9. 6 kpl keltuaista
  10. 1 dl sokeria
  11. ¾ dl vehnäjauhoja
  12. 150 g tummaa suklaata
  13. 1 rkl voita
  14. Pohja
  15. 5 kpl munaa
  16. 1½ dl sokeria
  17. 2 dl vehnäjauhoja
  18. ½ tl leivinjauhetta
  19. 1 tl sitruunankuoriraastetta
  20. ½ dl voita
  21. Kostutus
  22. ¼ dl sherryä
  23. Mittaa maito, kanelitanko ja sitruunankuori mikronkestävään kulhoon tai
  24. vesihaudekattilaan. Kuumenna maito ja anna maustua viitisentoista
  25. minuuttia. Jos käytät mikrouunia, lämmitä seosta muutamaan kertaan.
  26. Poista lopuksi kanelitanko ja sitruunankuori, sekä mahdollisesti
  27. muodostunut maidon kuori.
  28. Vatkaa maidon maustuessa keltuaiset ja sokeri kevyesti vaahdoksi. Lisää
  29. vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi. Kaada kuuma maito munavaahdon
  30. joukkoon pienissä erissä samalla vatkaten.
  31. Lämmitä seosta vesihauteessa tai mikrouunissa, kunnes se sakenee
  32. tukevaksi kiisseliksi. Jos käytät mikrouunia, sekoita muutaman kerran
  33. kypsennyksen aikana.
  34. Sulata suklaa ja voi mikrouunissa tai vesihauteessa ja lisää kiisselin
  35. joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja nosta jääkaappiin.
  36. Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vuoraa pelti leivinpaperilla ja
  37. voitele paperi kevyesti voilla.
  38. Vatkaa pohjan munat ja sokeri tukevaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot
  39. ja leivinjauhe keskenään ja siivilöi seos munavaahtoon. Lisää lopuksi
  40. sitruunankuoriraaste ja voisula.
  41. Levitä taikina leivinpaperille levyksi. Paista pohjaa noin 10
  42. minuuttia. Kumoa pohja puhtaan leivinpaperin päälle ja irrota
  43. paistopaperi. Kääri levy, ilman täytettä, uuden leivinpaperin kanssa
  44. rullalle.
  45. Kun pohja on jäähtynyt, avaa rulla varovasti. Kostuta levy sherryllä
  46. voitelusivellintä apuna käyttäen. (Voit halutessasi myös jättää pohjan
  47. kostuttamatta, tai käyttää esimerkiksi vaniljasokerilla maustettua
  48. maitoa.)
  49. Levitä täyte pohjalle ja rullaa napakaksi kääretortuksi. Jos et tarjoa
  50. torttua heti, kääri rulla takaisin leivinpaperiin, tee tiivis paketti
  51. ja nosta rulla jääkaappiin.
  52. Siivilöi mustalaisen käsivarsi -kääretortun pintaan tomusokeria ja
  53. kanelia tarjolle tuotaessa.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

paistetut_perunat_uunissa

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit