Mainokset

Suklaakakku Suklaa-mustaherukkakakku resepti

Mainokset

Suklaakakku Suklaa-mustaherukkakakku resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 1 t 15 min
  2. Passiivinen 50 min
  3. Suklaa-mustaherukkakakku
  4. 20 palaa
  5. 6 kpl munaa
  6. 4 dl sokeria
  7. 3 dl vehnäjauhoja
  8. 2½ dl kaakaojauhetta
  9. 1 rkl vaniljasokeria
  10. 300 g voita
  11. Täyte
  12. 5 dl mustaherukoita
  13. 1½ dl hillosokeria
  14. ¼ dl vettä
  15. 1 tl appelsiininkuoriraastetta
  16. 1 tl vaniljasokeria
  17. Kostutus
  18. 1 dl kahvijuomaa (vahva)
  19. Kuorrutus
  20. 1½ dl kuohukermaa
  21. 200 g tummaa suklaata
  22. 1 rkl voita
  23. Pingota Ø noin 24 sentin irtopohjavuokaan leivinpaperi. Aseta
  24. paperiarkki vuoan pohjalevyn päälle ja kiinnitä rengas paikoilleen
  25. niin, että paperi jää pohjan ja renkaan väliin. Ylimääräinen paperi jää
  26. vuoan ulkopuolelle.
  27. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  28. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita keskenään kuivat aineet ja
  29. siivilöi ne munavaahtoon vuorotellen sulatetun voin kanssa. Sekoita
  30. kevyesti nostellen.
  31. Kumoa vuokaan kolmasosa taikinasta ja tasoita. (Mittaamista helpottaa
  32. vaaka. Kolmasosa taikinasta painaa noin 400 g.)
  33. Paista kakkupohjaa 1012 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla.
  34. Kakkupohjien on tarkoitus jäädä keskeltä aavistuksen kosteiksi.
  35. Avaa vuoka ja liuuta pohja papereineen vuoasta. Pingota puhdas
  36. leivinpaperi paikalleen, kumoa vuokaan puolet lopusta taikinasta ja
  37. paista.
  38. Tee viimeinen pohjalevy samaan tapaan. Jos haluat, voit pakastaa pohjat
  39. tässä vaiheessa papereineen.
  40. Tee täyte. Mittaa mustaviinimarjat, hillosokeri, vesi sekä hyvin
  41. pestystä appelsiinista raastettu kuori kattilaan. Keitä seosta noin 15
  42. minuuttia, mausta vaniljasokerilla ja jäähdytä. Soseuta hillo
  43. halutessasi sauvasekoittajalla.
  44. Kokoa kakku. Kumoa yksi levyistä ylösalaisin tarjoiluvadille ja irrota
  45. paperi. Sivele pohjalle kahvia pullasudilla ja levitä levylle puolet
  46. mustaherukkahillosta. Kumoa pohjan päälle taas yksi kakkulevy
  47. ylösalaisin ja irrota paperi. Kostuta ja levitä väliin loppu hillo.
  48. Kumoa päälle viimeinen kakkulevy ja kostuta myös se.
  49. Tee kuorrute. Kuumenna kerma kattilassa ja paloittele joukkoon suklaa.
  50. Hämmennä, kunnes suklaa sulaa. Lisää lopuksi voi.
  51. Valuta noin neljäsosa kuorrutteesta mustaherukkakakun pintaan ja levitä
  52. se veitsellä. Kaada päälle loppu kuorrute ja tasoita. Anna kuorrutuksen
  53. jähmettyä viileässä. Koristele syötävillä kukilla.
  54. Tarjoa suklaa-mustaherukkakakun seurana vaniljavaahtoa ja mansikoita.
  55. Tämä suklaa-mustaherukkakakku sopii valmistettavaksi gluteenittomana.
  56. Vaihda vehnäjauhot gluteenittomaan, vaaleaan jauhoseokseen.

Samanlaiset reseptit

Kuva galleriasta

piirakka

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit