Mainokset

Suklaakakku Suklainen capuccinokakku resepti

Mainokset

Suklaakakku Suklainen capuccinokakku resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 50 min
  2. Passiivinen 5 t 25 min
  3. Suklainen capuccinokakku
  4. 15 annosta
  5. Pohja
  6. 1 dl vehnäjauhoja
  7. 2 rkl perunajauhoja
  8. 5 rkl kaakaojauhetta
  9. 1 tl leivinjauhetta
  10. 4 kpl munaa
  11. 1½ dl sokeria
  12. Täyte
  13. 2 kpl liivatelehteä
  14. 2 rkl vettä
  15. 1 rkl pikakahvijauhetta (espresso)
  16. 200 g tuorejuustoa (rasvaa 15 %) (maustamaton)
  17. 1 dl sokeria
  18. 2 tl vaniljasokeria
  19. 2 dl kuohukermaa
  20. Kostutus
  21. ¾ dl kahvijuomaa (kylmänä)
  22. Kuorrutus
  23. 50 g voita
  24. 2 rkl kahvijuomaa (kuumana)
  25. 2 rkl pikakahvijauhetta (espresso)
  26. 4 dl tomusokeria
  27. 2 tl vaniljasokeria
  28. Koristeluun
  29. 100 g valkosuklaata
  30. Koristele tarjoiluastian reunat syötävillä sinisillä orvokeilla. Kun
  31. koristelet kukilla kakkuja tai kakkuvateja, tarkista ehdottomasti,
  32. että kukat ovat syötäväksi sopivia.
  33. Valmista pohja. Voitele ja jauhota 2½ litran tasapohjainen
  34. kakkuvuoka. Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita keskenään. Vatkaa
  35. munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kuiva-aineseos
  36. vaahtoon kolmessa erässä siivilän läpi, samalla puuhaarukalla varovasti
  37. sekoittaen. Kaada taikina vuokaan. Kypsennä 175 asteessa noin 25
  38. minuuttia. Peitä vuoka tarvittaessa leivinpaperilla, ettei kakun pinta
  39. tummu liikaa.
  40. Kokeile kypsyyttä tikulla. Kakku on kypsä, kun tikkuun ei tartu mitään
  41. ja kakku on irronnut hieman vuoan reunoista. Kumoa kakku jäähtyneenä.
  42. Leikkaa kakku täyttämistä varten sahalaitaisella veitsellä kolmeksi
  43. yhtä paksuksi levyksi.
  44. Valmista täyte. Upota liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5
  45. minuutiksi. Sekoita murukahvi kiehuvan kuumaan veteen. Purista
  46. liivatelehdistä liika vesi pois ja liuota ne kuumaan murukahviin. Kaada
  47. vähän jäähtynyt kahvi ohuena nauhana tuorejuuston joukkoon samalla
  48. sekoittaen. Lisää sokeri ja vaniljasokeri. Vatkaa kerma vaahdoksi.
  49. Sekoita vaahto kolmessa erässä tuorejuustoseokseen, jolloin täytteestä
  50. tulee kuohkea.
  51. Kokoa kakku. Nosta alin kakkupohja tarjoiluvadille ja suojaa reunat
  52. voipaperisuikaleilla. Kostuta kakkupohja voitelusiveltimellä. Levitä
  53. puolet täytteestä pohjalle. Nosta päälle toinen pohja. Kostuta se.
  54. Levitä pohjalle loput täytteestä. Lisää päällimmäinen pohjalevy ja
  55. kostuta se. Peitä kakku kelmulla ja/tai alumiinifoliolla ja nosta
  56. päälle kevyt paino esim. muovinen leikkuulauta. Anna kakun tekeytyä
  57. jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.
  58. Kuorruta ja viimeistele suklainen cappuccinokakku mieluiten vasta vähän
  59. ennen tarjoilua. Valmista kuorrutus. Sulata voi kattilassa. Lisää
  60. kuumaan veteen liuotettu murukahvi sekä sokerit. Sekoita tasaiseksi,
  61. älä keitä. Suojaa kuorruttamisen ajaksi tarjoiluastian reunat
  62. voipaperisuikaleilla. Kaada lämmin kuorrutus kakulle ja anna sen valua
  63. reunoille. Anna kuorrutuksen jähmettyä ja poista paperisuikaleet
  64. tarjoiluvadin reunoilta.
  65. Höylää terävällä veitsellä tai kuorimaveitsellä jääkaappikylmästä
  66. suklaasta lastuja cappuccinokakun päälle.

Samanlaiset reseptit

Kuva galleriasta

pihvi_sipulirenkaat

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit