Suklaakeksi Valkosuklaa-puolukkakeksit resepti
Mainokset
Suklaakeksi Valkosuklaa-puolukkakeksit resepti
Aineosat
Ohjeet
- 40 min
- Passiivinen 50 min
- Valkosuklaa-puolukkakeksit
- 25 kpl
- 300 g valkosuklaata
- 50 g voita
- 3½ dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- ½ dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 100 g puolukoita (kuivattuja, esim. Biokia)
- 2 kpl munaa
- Leikkaa 100 g suklaata sormenpään kokoisiksi paloiksi. Paloittele loput
- suklaat kulhoon ja sulata voin kanssa mikrossa 23 minuuttia. Sekoita
- seos tasaiseksi ja anna jäähtyä.
- Mittaa toiseen kulhoon vehnäjauhot, leivinjauhe, sokeri ja
- vaniljasokeri sekä kuivatut puolukat ja suklaapalat. Riko joukkoon
- munat. Lisää suklaa-voiseos. Sekoita taikinaksi.
- Jaa taikina kahteen osaan. Muotoile taikinasta 2 uunipellin pituista ja
- noin 8 cm levyistä tankoa leivinpaperin päälle pellille. Paista 200
- asteessa 1520 minuuttia, kunnes tangot ovat kullanruskeita. Nosta
- pelti uunista ja katkaise virta. Anna tankojen jäähtyä pellillä noin 15
- minuuttia. Leikkaa tangot noin 2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Asettele
- viipaleet pellillä erilleen toisistaan. Nosta
- valkosuklaa-puolukkakeksit vielä uunin jälkilämpöön 15 minuutiksi.
- Tarjoa valkosuklaa-puolukkakeksit kahvin tai teen kanssa.
Samanlaiset reseptit
Kuva galleriasta
