Mainokset

Suklaavaahto Suklaamousse resepti

Mainokset

Suklaavaahto Suklaamousse resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 30 min
  2. Passiivinen 3 t
  3. Suklaamousse
  4. 6 annosta
  5. 200 g tummaa suklaata (70 % kaakaota)
  6. 6 kpl munaa
  7. ¼ tl merisuolaa
  8. Lisäksi
  9. 3 dl marjoja (esim. mustikoita ja vadelmia)
  10. Sulata paloiteltu suklaa vesihauteessa, eli nosta suklaakulho kattilan
  11. päälle, jossa on kiehuvaa vettä. Kun suklaa on sulanut, nosta kulho
  12. pois ja anna jäähtyä hieman.
  13. Erottele munat niin, ettei valkuaisiin sekoitu yhtään keltuaista.
  14. Vatkaa valkuaiset suolan kanssa kovaksi vaahdoksi.
  15. Vatkaa toisessa suuressa kulhossa keltuaisia sähkövatkaimella sen
  16. verran, että ne ovat tasaista massaa. Lisää sitten sula suklaa hitaasti
  17. ohuena nauhana koko ajan voimakkaasti sekoittaen.
  18. Sekoita ⅓ valkuaisvaahdosta hellästi suklaamassaan. Kääntele loppu
  19. valkuaisvaahto suklaaseokseen varovasti, parissa erässä esimerkiksi
  20. lastalla. Vältä liikaa sekoittamista, jottei seos lässähdä.
  21. Peitä kulho lopuksi lautaselle tai kelmulla ja siirrä suklaamousse
  22. jääkaappiin vähintään kolmeksi tunniksi jähmettymään. Voit myös jakaa
  23. suklaamoussen annosmaljoihin, peittää ja siirtää jääkaappiin.
  24. Tarjoa suklaamousse kylmänä. Koristele marjoilla.

Kuva galleriasta

ystavanpaivakakku

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit