Mainokset

Suolasienet resepti

Mainokset

Suolasienet resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 30 min
  2. Passiivinen 7 pv
  3. Suolasienet
  4. 1 annosta
  5. 1 kg kangasrouskuja (myös happa- ja karvarouskut sopivat)
  6. 5 dl vettä
  7. 1 dl mustaherukanlehtiä
  8. 6 rkl merisuolaa
  9. Keitä puhdistettuja sieniä väljässä vedessä noin 5 minuuttia. Kaada
  10. sienet lävikköön ja huuhtele kylmällä vedellä. Anna valua.
  11. Huuhtele mustaherukan- tai tammenlehdet. Pane puolet lehdistä puhtaan
  12. lasi- tai muoviastian pohjalle.
  13. Lado sienet kerroksittain suolan (1-2 dl) kanssa astiaan. Levitä
  14. päällimmäiseksi suolakerros ja sen päälle loput lehdet.
  15. Peitä kelmulla ja pane päälle paino, jotta kaikki sienet peittyvät
  16. suolaveteen.
  17. Säilytä jääkaapissa tai kylmässä kellarissa. Tarkista ajoittain, että
  18. suolasienet ovat suolaveden peitossa. Jos näin ei ole, niin lisää
  19. keitettyä, jäähdytettyä vettä (1 dl suolaa/1 l vettä).
  20. Muista liottaa suolasienet hyvin ennen käyttöä.

Kuva galleriasta

ystavanpaivakakku

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit