Mainokset

Susannan focaccia resepti

Mainokset

Susannan focaccia resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 20 min
  2. Passiivinen 1 t 15 min
  3. Susannan focaccia
  4. 15 palaa
  5. 3½ dl vettä
  6. 25 g hiivaa
  7. 1 tl suolaa
  8. 1 tl sokeria
  9. 6 dl vehnäjauhoja
  10. ½ dl oliiviöljyä
  11. Pinnalle
  12. 1 rkl sormisuolaa
  13. ½ dl oliiveja (viipaloituna)
  14. ½ dl fetajuustoa (rasvaa 18 %) (murusteltuna)
  15. 50 g aurinkokuivattua tomaattia (pilkottuna)
  16. ½ dl tuoreyrttiseosta
  17. Vatkaa reilusti kädenlämpöiseen veteen murennettu hiiva, suola ja
  18. sokeri. Lisää pari desiä jauhoja joukkoon. Jätä juuri heräämään liinan
  19. alle vartiksi.
  20. Kun juuren pinta kuplii, vispilöi joukkoon pari desiä lisää jauhoja.
  21. Vaivaa loput jauhot taikinaan käsin.
  22. Lisää lopuksi puolet öljystä. Taikinan kuuluu jäädä löysäksi. Kaavi
  23. kädet lastalla puhtaiksi. Jätä taikina kohoamaan liinan alle puoleksi
  24. tunniksi.
  25. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, kumoa se pellille
  26. leivinpaperin päälle. Venytä taikina pellin kokoiseksi ja anna sen
  27. levätä vielä 10 minuuttia.
  28. Ripottele leivän päälle suolahiutaleita, oliiviviipaleita, feta- ja
  29. tomaattipaloja sekä yrtin oksia. Valele jäljelle jäänyt öljy pinnalle.
  30. Kypsennä focacciaa 225 asteessa noin 2030 minuuttia. Tarjoa mieluiten
  31. saman päivän aikana.

Kuva galleriasta

friteerattu_kana

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit