Mainokset

Sushi Punajuurisushi resepti

Mainokset

Sushi Punajuurisushi resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 30 min
  2. Passiivinen 45 min
  3. Punajuurisushi
  4. 12 kpl
  5. 2 kpl punajuurta
  6. 1 dl puuroriisiä
  7. 1½ dl vettä
  8. 1½ rkl omenaviinietikkaa
  9. ½ rkl sokeria
  10. ½ tl suolaa
  11. ¼ tl piparjuuritahnaa
  12. Koristeluun
  13. 2 rkl tuoretta timjamia
  14. Keitä punajuuret kuorineen suolalla maustetussa vedessä kypsäksi, eli
  15. noin 40 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla. Kaada vesi pois, ja laske
  16. tilalle kylmä vesi. Anna seistä muutama minuutti. Kylmävesikäsittelyn
  17. ansiosta kuoret on helppo irroittaa käsin.
  18. Huuhtele riisiä runsaalla kylmällä vedellä, kunnes vesi on kirkasta.
  19. Mittaa riisin päälle kattilaan vesi ja peitä kannella. Kiehauta ja
  20. käännä lämpö minimiin. Anna kiehua hiljalleen 15 minuuttia.
  21. Kytke lämpö pois. Jätä riisi kannen alle hautumaan vielä noin 10
  22. minuutiksi.
  23. Kiehauta kattilassa etikka, sokeri ja suola. Sekoita seos riisin
  24. joukkoon. Nosta riisikattila kylmään vesihauteeseen jäähtymään.
  25. Muotoile kylmällä vedellä kostutetuin käsin riisistä 12 soikeaa
  26. pallukkaa.
  27. Leikkaa punajuurista ohuita, riisipallon päälle sopivia viipaleita.
  28. Sipaise viipaleen toiselle puolelle piparjuuritahnaa, ja pane viipale
  29. jokaisen pallukan päälle.
  30. Koristele punajuurisushit timjamilla.

Kuva galleriasta

kasviskeitto

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit