Sushi Punajuurisushi resepti
Mainokset
Sushi Punajuurisushi resepti
Aineosat
Ohjeet
- 30 min
- Passiivinen 45 min
- Punajuurisushi
- 12 kpl
- 2 kpl punajuurta
- 1 dl puuroriisiä
- 1½ dl vettä
- 1½ rkl omenaviinietikkaa
- ½ rkl sokeria
- ½ tl suolaa
- ¼ tl piparjuuritahnaa
- Koristeluun
- 2 rkl tuoretta timjamia
- Keitä punajuuret kuorineen suolalla maustetussa vedessä kypsäksi, eli
- noin 40 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla. Kaada vesi pois, ja laske
- tilalle kylmä vesi. Anna seistä muutama minuutti. Kylmävesikäsittelyn
- ansiosta kuoret on helppo irroittaa käsin.
- Huuhtele riisiä runsaalla kylmällä vedellä, kunnes vesi on kirkasta.
- Mittaa riisin päälle kattilaan vesi ja peitä kannella. Kiehauta ja
- käännä lämpö minimiin. Anna kiehua hiljalleen 15 minuuttia.
- Kytke lämpö pois. Jätä riisi kannen alle hautumaan vielä noin 10
- minuutiksi.
- Kiehauta kattilassa etikka, sokeri ja suola. Sekoita seos riisin
- joukkoon. Nosta riisikattila kylmään vesihauteeseen jäähtymään.
- Muotoile kylmällä vedellä kostutetuin käsin riisistä 12 soikeaa
- pallukkaa.
- Leikkaa punajuurista ohuita, riisipallon päälle sopivia viipaleita.
- Sipaise viipaleen toiselle puolelle piparjuuritahnaa, ja pane viipale
- jokaisen pallukan päälle.
- Koristele punajuurisushit timjamilla.
Samanlaiset reseptit
Kuva galleriasta
