Mainokset

Täytekakku Enkelinsiipi-täytekakku resepti

Mainokset

Täytekakku Enkelinsiipi-täytekakku resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 45 min
  2. Passiivinen 1 pv
  3. Enkelinsiipi-täytekakku
  4. 12 palaa
  5. Pohja
  6. 3 kpl munaa
  7. 1¼ dl sokeria
  8. 1 dl vehnäjauhoja
  9. ½ dl perunajauhoja
  10. ¾ tl leivinjauhetta
  11. 1 tl kanelia
  12. Täyte
  13. 1 dl sitruunatahnaa (lemon curd) (tai limettitahnaa esim MacKays
  14. Lime Curd)
  15. ¾ dl omenasosetta
  16. 400 g turkkilaista jogurttia
  17. Päälle
  18. 3 dl kuohukermaa
  19. 2 tl vaniljasokeria
  20. 250 g sokerimassaa
  21. Lisäksi
  22. tomusokeria
  23. kimaltelevia nonparelleja
  24. Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet. Siivilöi jauhoseos
  25. muna-sokerivaahtoon ja sekoita varovasti tasaiseksi. Kaada taikina
  26. voideltuun ja korppujauhotettuun sydänvuokaan (tilavuus 2 l) ja tasoita
  27. pinta. Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia.
  28. Kumoa kakku leivinpaperilla vuoratulle
  29. leikkuulaudalle ja anna jäähtyä.
  30. Leikkaa kakku 3 osaan. Levitä pohjalevylle puolet limettitahnasta ja
  31. puolet jogurtista. Nosta päälle toinen levy. Levitä päälle omenasose ja
  32. loppu jogurtti. Nosta päällimmäinen levy kanneksi. Sivele pintaan loppu
  33. limettitahna.
  34. Leikkaa kakku pituussuunnassa kahtia. Nosta puolikas kerrallaan
  35. tarjoiluvadille niin, että sydämen ulkoreunat koskettavat toisiaan.
  36. Näin saat enkelin siipien muotoisen kakun.
  37. Vatkaa kerma tiiviiksi vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla. Levitä
  38. vaahto kakun pintaan niin, että siipien ulkoreunat peittyvät pyöreästi.
  39. Anna kakun vetäytyä jääkaapissa peitettynä mieluiten seuraavaan
  40. päivään. Täytteestä irtoava kosteus riittää tällöin kostuttamaan kakun.
  41. Siivilöi reilusti tomusokeria leivinpaperin päälle. Kauli puolet
  42. sokerimassasta kerrallaan suorakaiteen muotoiseksi levyksi tomusokeria
  43. apuna käyttäen. Kumoa levyt leivinpaperin avulla kakun pinnalle,
  44. painele ne kiinni kakkuun ja leikkaa reunat tasaisiksi. Leikkaa
  45. käpykakun tapaan saksilla lovia kakun pintaan. Koristele
  46. enkelinsiipi-täytekakku nonparelleilla ja tomusokerilla.
  47. Älä säilytä tai kauli sokerimassaa uunin viereisellä pöydällä,
  48. lämmetessään sen työstäminen vaikeutuu. Ohjeen sokerimassa riittää
  49. juuri sopivasti kakun peittämiseen ja alle levitetty tiivis kermavaahto
  50. antaa anteeksi valkoisen pinnan mahdolliset kauneusvirheet.
  51. Enkelinsiipi-täytekakun pinta säilyy kuivana jääkaapissa, kun et peitä
  52. sitä kuvulla.

Kuva galleriasta

pizza_ranskalaiset

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit