Mainokset

Täytekakku Värikäs tähtitäytekakku resepti

Mainokset

Täytekakku Värikäs tähtitäytekakku resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 30 min
  2. Värikäs tähtitäytekakku valmis kakku
  3. 12 palaa
  4. Pohja
  5. 1½ dl sokeria
  6. 1 dl vehnäjauhoja
  7. ½ dl perunajauhoja
  8. 1 tl leivinjauhetta
  9. Kostutus
  10. 1 dl täysmehua (appelsiini-persikka)
  11. Täyte ja kuorrutus
  12. 1 kpl banaania
  13. 235 g persikkaa (säilyke, sokeriliemi)
  14. 3 dl kuohukermaa
  15. 2 rkl sokeria
  16. 1 tl vaniljasokeria
  17. 1 dl kuohukermaa
  18. 100 g maitosuklaata
  19. 1 dl suklaarusinoita
  20. 3 rkl koristerakeita
  21. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä
  22. kuivat aineet. Siivilöi ne taikinaan, ja sekoita varovasti tasaiseksi.
  23. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle. Paista 225-asteisen
  24. uunin keskitasolla 68 minuuttia. Kumoa levy sokeroidulle
  25. leivinpaperille ja poista paistopaperi.
  26. Anna levyn jäähtyä.
  27. Piirrä leivinpaperiin tähti (tai muu haluamasi kuvio). Leikkaa
  28. kakkulevystä mallin avulla kaksi tähden muotoista palaa. Voit myös
  29. leikata levyn ensin kahtia, nostaa palat päällekkäin ja leikata ne
  30. muotoonsa vasta sitten. Kostuta levyt mehulla.
  31. Valmista täyte. Paloittele banaani ja siivilässä valutetut persikat.
  32. Vatkaa 3 dl kermaa vaahdoksi, ja mausta se sokerilla ja
  33. vaniljasokerilla. Kuumenna 1 dl kermaa pienessä pinnoitetussa
  34. kattilassa ja nosta liedeltä. Lisää paloiteltu suklaa ja sekoita,
  35. kunnes se liukenee kermaan. Levitä puolet suklaasulasta pohjalevyn
  36. päälle. Ripottele päälle banaaninpalat ja osa persikanpaloista. Levitä
  37. päälle kermavaahtoa ja suklaarusinoita. Nosta päälle toinen kakkulevy.
  38. Kuorruta tähtitäytekakku lopulla suklaasulalla ja kermavaahdolla.
  39. Koristele tähtitäytekakku persikanpaloilla, suklaarusinoilla ja
  40. nonparelleilla.
  41. Voit valmistaa tähtikakun kaupan valmiista täytekakkupohjasta. Kostuta
  42. tällöin reilummin (23 dl mehua).
  43. Anna lapsen valita koristeet ja koristella kakku mielensä mukaan.
  44. Käytä yli jääneet kakkupalat vaikkapa pappilan hätävaran tyyppiseen
  45. jälkiruokaan.

Kuva galleriasta

sapi12288_katkarapu-kirjolohigratiini_0000

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit