Mainokset

Täytekakku Valkea joulutäytekakku resepti

Mainokset

Täytekakku Valkea joulutäytekakku resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 1 min
  2. Passiivinen 3 t 30 min
  3. Valkea joulutäytekakku
  4. 16 annosta
  5. 4 kpl munaa
  6. 1½ dl sokeria
  7. 1 dl vehnäjauhoja
  8. ¾ dl perunajauhoja
  9. 1 tl leivinjauhetta
  10. 1 tl inkivääriä
  11. ½ tl kardemummaa
  12. Kostutus
  13. 2½ dl omenatäysmehua
  14. Omenatäyte
  15. 1 kg omenaa (hapahkoja)
  16. 1 dl vettä
  17. 1¼ dl hillosokeria
  18. 2 tl tuoretta inkivääriä (raastettuna)
  19. Kermatäyte
  20. 2 dl kuohukermaa
  21. 250 g maitorahkaa
  22. 200 g tuorejuustoa
  23. 1 dl sokeria
  24. 2 tl vaniljasokeria
  25. Koristeluun
  26. 250 g sokerimassaa
  27. 1 rkl koristerakeita (hopeahelmiä)
  28. 1 tl vettä
  29. 1 rkl tomusokeria
  30. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet ja
  31. siivilöi ne vaahtoon. Sekoita taikina tasaiseksi kevyesti nostellen.
  32. Kaada se voideltuun ja korppujauhotettuun tasapohjaiseen
  33. vuokaan (Ø 2426 cm). Paista 175-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla
  34. 3035 minuuttia. Kumoa kakku ja anna jäähtyä.
  35. Valmista täytteet. Kuori ja kuutioi omenat, ja levitä ne laakeaan
  36. mikroaaltouunin kestävään astiaan. Mausta halutessasi
  37. inkivääriraasteella. Kaada vesi ja ripottele hillosokeri omenoiden
  38. päälle. Kuumenna mikron täydellä teholla 5 minuuttia. Sekoita ja jatka
  39. kypsennystä vielä 35 minuuttia, kunnes omenakuutiot ovat
  40. läpikuultavia. Anna jäähtyä. Vaahdota kerma. Vatkaa rahka, tuorejuusto
  41. ja sokerit tasaiseksi seokseksi. Lisää kermavaahto rahkaseokseen
  42. varovasti sekoittaen.
  43. Leikkaa kakkupohja sahateräisellä veitsellä kolmeen osaan. Nosta
  44. pohjalevy tarjoiluvadille ja kostuta se kolmasosalla mehusta. Levitä
  45. puolet omenatäytteestä ja osa kermatäytteestä kakkulevylle. Nosta
  46. toinen kakkulevy päälle, kostuta ja täytä samoin. Nosta kolmas
  47. kostutettu kakkulevy päälle. Levitä loppu kermatäyte kakun pinnalle ja
  48. reunoille. Anna kakun maustua kuvun alla kylmässä muutama tunti tai yön
  49. yli.
  50. Siivilöi tomusokeria pöydälle ja kauli sokerimassa levyksi muutamassa
  51. osassa. Painele levystä kuusi- ja tähtimuotilla kuvioita, ja voitele
  52. niiden pinta kevyesti vesi-sokeriseoksella. Painele kuvioiden pintaan
  53. hopeahelmiä ja nosta ne lastalla varovasti kakun pinnalle. Koristele
  54. valkean joulutäytekakun reunat hopeahelmillä.
  55. Suojaa kakkuvadin reunat leivinpaperisuikaleilla, kun täytät ja
  56. kuorrutat kakkua.
  57. Voit kostuttaa valkean joulutäytekakun myös laimennetulla,
  58. sokeroidulla sitruunamehulla tai vaniljasokerilla maustetulla maidolla.
  59. Omenatäytteen sijaan voit käyttää luumumarmeladia, kuutioituja
  60. säilykepäärynöitä tai omenasosetta.

Samanlaiset reseptit

Hakusanat:

Kuva galleriasta

leikkeleet

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit