Mainokset

TäytekakkuKuningas Haakonin kakku (Kong Haakons kake) resepti

Mainokset

TäytekakkuKuningas Haakonin kakku (Kong Haakons kake) resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 1 t 15 min
  2. Passiivinen 12 t 40 min
  3. Kuningas Haakonin kakku Kong Haakons kake
  4. 15 annosta
  5. Pohja
  6. 250 g leivontamargariinia (rasvaa 80 %)
  7. 2½ dl sokeria
  8. 2 kpl munaa
  9. 4 kpl valkuaista
  10. 5 dl vehnäjauhoja
  11. 2 tl leivinjauhetta
  12. 1½ dl kevytmaitoa
  13. Suklaakiisseli
  14. 1 dl sokeria
  15. 1½ rkl maissitärkkelystä
  16. 3 dl kuohukermaa
  17. 1 dl kevytmaitoa
  18. 50 g tummaa suklaata
  19. 4 kpl keltuaista
  20. 1 tl vaniljasokeria
  21. Täyte
  22. 3 dl kuohukermaa
  23. 3 rkl tomusokeria
  24. 2 tl vaniljasokeria
  25. 250 g marsipaania
  26. Koristeluun
  27. 2 rkl kaakaojauhetta
  28. 3 rkl tomusokeria
  29. Voitele ja jauhota Ø noin 25 sentin kakkuvuoka. Kuumenna uuni 175
  30. asteeseen.
  31. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää munat
  32. yksitellen vatkaten. Vatkaa taikinaan myös neljä valkuaista, mutta
  33. säästä keltuaiset täytteeseen. Sekoita keskenään vehnäjauhot ja
  34. leivinjauhe. Lisää jauhoseos taikinaan vuorotellen maidon kanssa.
  35. Kumoa taikina vuokaan ja tasoita. Paista kakkupohjaa noin 40 minuuttia,
  36. kunnes kakun keskelle työntämääsi tikkuun ei tartu enää taikinaa.
  37. Jäähdytä pohja. Älä säikähdä, kakku vetäytyy hieman kasaan
  38. jäähtyessään.
  39. Tee suklaakiisseli. Sekoita vesihaudekattilan yläosassa sokeri ja
  40. maissitärkkelys. Lisää kerma ja maito, paloiteltu suklaa sekä
  41. keltuaiset. Kuumenna seosta samalla sekoittaen, kunnes suklaa liukenee
  42. ja seos sakenee, noin 10 minuuttia. Heti kun seos on tukevoitunut,
  43. nosta se vesihauteesta viileään, jotta se ei juoksetu.
  44. Halkaise kakkupohja kolmeen tai neljään osaan. Jaa jäähtynyt
  45. suklaakiisseli pohjalevyille ja kokoa kakku. Peitä kakku ja nosta se
  46. jääkaappiin vetäytymään seuraavaan päivään.
  47. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se tomu- ja vaniljasokereilla.
  48. Ripottele keittiöpyyhkeelle runsaasti tomusokeria ja kauli
  49. marsipaanilevy pyyhkeen päällä ohueksi levyksi.
  50. Kumoa runsas puolet kermavaahdosta kakun päälle keoksi. Levitä hieman
  51. vaahtoa myös kakun reunoille. Nosta marsipaanilevy kuningas Haakonin
  52. kakun päälle ja tasoita reunat. Koristele Haakonin kakun reunat
  53. kermavaahdolla ja siivilöi kuninkaan kakun pintaan kaakaojauhoa ja
  54. tomusokeria.

Samanlaiset reseptit

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kinkkumunapiiras

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit