Mainokset

TäytekakkuPrinsessakakku ( Prinsesstårta) resepti

Mainokset

TäytekakkuPrinsessakakku ( Prinsesstårta) resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 1 t 15 min
  2. Passiivinen 3 t 30 min
  3. Prinsessakakku Prinsesstårta
  4. 14 palaa
  5. Pohja
  6. 4 kpl munaa
  7. 2 dl sokeria
  8. 2 tl leivinjauhetta
  9. 1½ tl vaniljasokeria
  10. 1 dl vehnäjauhoja
  11. 1 dl perunajauhoja
  12. Täyte
  13. 1 kpl liivatelehteä
  14. 2½ dl kevytmaitoa
  15. 1½ rkl maissitärkkelystä
  16. 1½ rkl sokeria
  17. 2 kpl keltuaista
  18. 2 tl vaniljasokeria
  19. 2 dl vispikermaa (vähälaktoosinen) (vaahdotettuna)
  20. Lisäksi
  21. 1 dl vadelmahilloa
  22. 3 dl vadelmia
  23. 1 rkl sokeria
  24. 250 g marsipaania (vihreä)
  25. ½ dl tomusokeria
  26. 2 dl vispikermaa (vähälaktoosinen) (vaahdotettuna)
  27. Ruotsin prinsessat Märta, Astrid ja Margareta opiskelivat
  28. 1920-luvulla Åkerströmin talouskoulussa, missä kakkua alettiin
  29. tarjota heille heidän syntymäpäivinään.
  30. Voitele ja jauhota kakkuvuoka (Ø 24 cm). Pane uuni kuumenemaan 175
  31. asteeseen.
  32. Tee pohja. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet
  33. keskenään ja lisää ne siivilän läpi munavaahtoon varovasti sekoittaen.
  34. Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua uunin alatasolla noin 30
  35. minuuttia, kunnes sen keskelle työnnettyyn tikkuun ei tartu enää
  36. taikinaa. Jos kakun pinta näyttää tummuvan paiston aikana liikaa, peitä
  37. kakku kevyesti foliolla tai leivinpaperilla.
  38. Valmista täyte. Upota liivatelehti likoamaan kylmään veteen. Sekoita
  39. maito, maissitärkkelys, sokeri ja keltuaiset pinnoitetussa kattilassa
  40. tai vesihauteessa. Kuumenna seosta samalla sekoittaen, kunnes se
  41. sakenee. Purista pehmenneestä liivatelehdestä vesi, ja liuota liivate
  42. kuumaan kiisseliin. Jäähdytä kiisseli. Vatkaa lopuksi kiisselin rakenne
  43. rikki ja lisää vaniljasokeri ja kermavaahto.
  44. Halkaise kakkupohja kolmeen osaan. Levitä alimmalle osalle
  45. vadelmahillo. Murskaa vadelmat, mausta ne sokerilla ja levitä hillon
  46. päälle. Nosta toinen kakkulevy päälle ja levitä sille vaniljakiisseli.
  47. Nosta viimeinen levy päälle ja nosta kakku kylmään odottamaan.
  48. Vaivaa marsipaania hetki leivinpöydällä, jotta se notkistuu hiukan.
  49. Levitä pöydälle puhdas leivinpaperi ja ripottele sille tomusokeria.
  50. Kauli marsipaani paperin päällä niin suureksi pyöryläksi, että se
  51. ulottuu hyvin yli kakun reunojen.
  52. Lusikoi kakun ylimmän kerroksen päälle vaahdotettu, maustamaton kerma.
  53. Levitä kermaa ohuelti kakun reunoille, mutta jätä suurin osa vaahdosta
  54. kakun keskelle keoksi. Nosta marsipaanilevy kaulimen avulla varovasti
  55. kakun päälle ja painele reunat tiiviiksi. Leikkaa ylimääräinen
  56. marsipaani pois ja muotoile siitä muutama koristekukka prinsessakakun
  57. pintaan.
  58. Anna prinsessakakun vetäytyä kylmässä vähintään 3 tuntia, mielellään
  59. jopa seuraavaan päivään. Siivilöi prinsessakakun pintaan tomusokeria
  60. ennen tarjoilua.

Samanlaiset reseptit

Hakusanat:

Kuva galleriasta

juhlaruokaa

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit