Täytetty kala Purjotäytteinen kala ja uunijuurekset resepti
Mainokset
Täytetty kala Purjotäytteinen kala ja uunijuurekset resepti
Aineosat
Ohjeet
- 25 min
- Passiivinen 20 min
- Purjotäytteinen kala ja uunijuurekset
- 2 annosta
- 300 g vaaleaa kalaa (perattuna ja suomustettuna)
- Täyte
- 100 g purjoa
- ½ rkl rypsiöljyä
- 3 rkl tuoretta tilliä (hienonnettuna)
- ½ rkl sitruunamehua
- 1 tl hunajaa
- ½ tl suolaa
- ½ rkl tuoretta minttua
- ¼ tl mustapippuria
- Uunijuurekset
- 2 kpl punajuurta
- 4 kpl porkkanaa
- ½ dl rypsiöljyä
- 1 tl hunajaa
- 1 kpl valkosipulinkynttä
- ¼ tl suolaa
- Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Aloita kuorimalla punajuuret ja
- porkkanat. Sivele kokonaisille juureksille hiukan öljyn ja hunajan
- seosta. Nosta punajuuret uuniin pieneen vuokaan, jätä porkkanat vielä
- odottamaan.
- Halkaise, huuhtele ja silppua täytteen purjo. Kuumenna teelusikallinen
- öljyä pannulla ja kuullota purjot pehmeiksi. Nosta pannu syrjään ja
- lisää loput täytteen aineet.
- Täytä kalan vatsa seoksella. Ripottele kalan kylkiin vielä hiukan
- suolaa sekä mustapippuria. Kääri leivinpaperista kalan ympärille
- paketti.
- Nosta porkkanat sekä kalapaketti uuniin punajuurten viereen. Anna
- kypsyä noin 20 minuuttia.
- Hienonna valkosipulinkynsi ja sekoita se lopun hunajaöljyn joukkoon.
- Sivele seosta kypsien juureksien ja kalan pintaan. Ripottele
- juureksille suolaa.
- Maistele purjotäytetyn kalan ja uunijuuresten kastikkeena
- rahkalevitettä.
Samanlaiset reseptit
Hakusanat:
Kuva galleriasta
