Mainokset

Täytetty kala Täytetty hauki ja piparjuurikastike resepti

Mainokset

Täytetty kala Täytetty hauki ja piparjuurikastike resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 1 t 15 min
  2. Passiivinen 45 min
  3. Täytetty hauki piparjuurikastikkeessa
  4. 4 annosta
  5. 1½ kg haukea (suomustettuna)
  6. 250 g haukea (fileenä)
  7. 1 kpl salottisipulia (silputtuna)
  8. 2 dl suppilovahveroita (silputtuna)
  9. ½ tl suolaa
  10. ½ tl mustapippuria
  11. 2 kpl keltuaista
  12. 3 dl kuohukermaa
  13. 10 dl pinaattia
  14. Kastike
  15. 5 rkl piparjuurta (raasteena)
  16. 2 dl kalalientä
  17. 100 g voita
  18. 3 dl smetanaa
  19. Avaa hauki selkäpuolelta, jolloin sen täyttäminen on helpompaa. Poista
  20. selkäruoto ja kylkiruodot huolellisesti. Leikkaa evät pois ja kuivaa
  21. hauki talouspaperilla.
  22. Leikkaa ruodot pois haukifileestä ja leikkaa se ohuiksi suikaleiksi tai
  23. jauha lihamyllyssä.
  24. Paista sipuli ja sienet kevyesti voissa. Mausta suolalla sekä
  25. pippurilla ja jäähdytä.
  26. Pane keltuaiset, kerma ja suikaloitu kalafilee monitoimikoneeseen.
  27. Käytä konetta, kunnes tuloksena on tasainen murekemassa. Kääntele
  28. sienet sekä sipulisilppu massaan ja paista pieni nokare täytettä voissa
  29. ja tarkista maku. Usein täyte vaatii enemmän suolaa kuin uskoisi, eli
  30. lisää mausteita murekemassaan tarpeen mukaan.
  31. Poista pinaatinlehdistä paksut keskiruodot. Kiehauta lehdet nopeasti,
  32. valuta ja kuivaa ne talouspaperin päällä. Aseta hauki voidellulle
  33. alumiinifoliolle ja mausta kalan sisäpuoli suolalla. Vuoraa hauen
  34. ruumiinontelo pinaatinlehdillä huolellisesti. Täytä kala lopuksi
  35. murekkeella, mutta älä aivan täyteen, sillä seos paisuu kypsyessään.
  36. Kiedo kala tiukasti folioon ja työnnä paistomittari kalan paksuimpaan
  37. kohtaan.
  38. Paista täytettyä haukea 225 asteisessa uunissa, kunnes kalan
  39. sisälämpötila on 6570 astetta. Anna hauen vetäytyä vartin verran ennen
  40. kuin leikkaat sen viipaleiksi.
  41. Tee sillä aikaa piparjuurikastike. Kuullota piparjuuriraastetta voissa
  42. muutama minuutti lempeällä lämmöllä. Keitä kattilassa kalalientä hetki
  43. kokoon ja lisää siihen smetana, voi ja piparjuuriraaste. Kiehauta ja
  44. tarkista lopuksi suola.
  45. Tarjoa täytetyn hauen ja piparjuurikastikkeen kanssa keitettyjä
  46. perunoita. Ruokajuomana viileä olut on paikallaan.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

aamiaismakkarat

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit