Mainokset

Täytetty kalkkuna resepti

Mainokset

Täytetty kalkkuna resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 40 min
  2. Passiivinen 4 t 30 min
  3. Täytetty kalkkuna
  4. 12 annosta
  5. 1 kpl kalkkunaa
  6. Hedelmä-kasvistäyte
  7. 6 kpl paahtoleipäviipaletta
  8. 2 dl ruokakermaa (rasvaa 5 %, vähälaktoosinen)
  9. 2 kpl omenaa
  10. 10 kpl kuivattua aprikoosia
  11. 1 kpl kesäkurpitsaa
  12. 150 g juustoa (raasteena)
  13. 75 g cashewpähkinöitä
  14. 1 tl suolaa
  15. 1 tl jauhettua muskottipähkinää
  16. 1 tl mustapippuria
  17. 3 tl yrttimaustesekoitusta (suolaton)
  18. Valeluliemi
  19. ½ dl hunajaa
  20. 2 rkl voita (sulatettuna)
  21. 2 rkl vettä
  22. Sulata jäinen kalkkuna (5-6 kg) jääkaapissa kaikessa rauhassa 23
  23. vuorokautta. Hidas, viileässä tapahtuva sulattaminen säilyttää
  24. kalkkunan mehevyyden.
  25. Tyhjennä kalkkunan maha. Ota maksa ja sydän talteen. Puhdista ja kuivaa
  26. vatsaonkalo huolellisesti talouspaperilla. Hiero suolaa ja pippuria
  27. kalkkunan pintaan.Voit sekoittaa mausteet myös pieneen määrään
  28. kasviöljyä ja sivellä kalkkunaa seoksella.
  29. Valmista täyte. Leikkaa leipäviipaleista ruskeat reunat pois. Kaada
  30. neste leipien päälle. Anna turvota. Leikkaa kuoritut omenat, aprikoosit
  31. ja kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi. Jauha tai hienonna leipäseos ja
  32. lisää juustoraaste, pähkinät, hedelmä- ja kasviskuutiot sekä mausteet.
  33. Täytä kalkkuna ja työnnä viimeisenä maksa ja sydän täyteen päälle. Sido
  34. täytetty kalkkuna vahvalla puuvillanarulla ja vapaalla tyylillä tai
  35. pujota kalkkunan koivet takapäässä olevan löysähkön nahan alle ristiin.
  36. Jos koivet tämänkin jälkeen näyttävät rehvakkailta,pujota rintalastan
  37. alta koivesta toiseen kaksi puista grillitikkua tukemaan kalkkunan
  38. ryhtiä paiston aikana.
  39. Työnnä lihalämpömittari rintapalan paksuimpaan kohtaan.Paista uunissa
  40. 125150 asteessa kunnes mittari näyttää 7580 astetta. Tee
  41. hunajasta,voista ja vedestä liemi,jota sivelet kalkkunan pintaan
  42. muutamia kertoja paiston aikana. Jos kalkkunan rintaosa alkaa tummua,
  43. peitä se alumiinifolion palasella. Voit kokeilla kypsyyttä myös
  44. pistämällä kalkkunaa esim.cocktailtikulla. Jos pistoskohdasta tuleva
  45. neste on punertavaa,jatka kypsentämistä kunnes neste on kirkasta.
  46. Anna kalkkunan lepäillä huoneenlämmössä noin 15 minuuttia ennen
  47. leikkaamista.Leikkaa rinnan ja koipi-reiden välinen nahka auki. Paina
  48. koipi-reisi sivulle veistä apuna käyttäen ja leikkaa irti.Toimi toisen
  49. koipi-reiden kanssa samoin. Aseta palat paikoilleen.Leikkaa rintapalat
  50. rintalastaa myöten irti. Viipaloi rintapalat ja muotoile viipaleista
  51. ehjän näköiset ja aseta ne takaisin rintalastan päälle. Koristele
  52. kalkkunavati.Tarjoa kastikkeen, riisin ja hedelmä- tai marjahyytelön
  53. kanssa.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kalalautanen

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit