Mainokset

Tanskalainen kranssileipä (Dansk krans) resepti

Mainokset

Tanskalainen kranssileipä (Dansk krans) resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 35 min
  2. Passiivinen 2 t 10 min
  3. Tanskalainen kranssileipä, Dansk krans
  4. 1 kpl
  5. 2 dl rasvatonta maitoa
  6. 15 g hiivaa
  7. 1 kpl munaa
  8. 1½ tl suolaa
  9. 6 dl hiivaleipäjauhoja
  10. 25 g voita
  11. Kaulimiseen
  12. 125 g voita
  13. Täyte
  14. 2 kpl sipulia
  15. 1 rkl voita
  16. 1 kpl paahtoleipäviipaletta (muruna)
  17. 50 g emmentaalijuustoa (rasvaa 27-30 %) (raasteena)
  18. ½ dl mantelirouhetta
  19. 1 kpl munaa
  20. ½ tl suolaa
  21. ¼ tl mustapippuria
  22. Voiteluun
  23. 1 kpl munaa
  24. Päälle
  25. 50 g emmentaalijuustoa (rasvaa 27-30 %) (raasteena)
  26. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna siihen hiiva. Lisää muna,
  27. suola sekä jauhot vähitellen. Puristele taikinaan pehmeä voi ja alusta
  28. tasaiseksi. Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota lämpimässä ja
  29. vedottomassa paikassa noin tunti. Tee taikinan kohotessa täyte.
  30. Silppua sipulit ja kuullota ne pannulla voissa pehmeiksi. Anna
  31. sipuleiden jäähtyä hetki ja lisää sitten leivänmurut, juustoraaste,
  32. mantelirouhe, muna sekä mausteet.
  33. Kauli taikina jauhotetulla leivinpöydällä noin sentin paksuiseksi,
  34. suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Vedä juustohöylällä kova voipala
  35. lastuiksi ja levitä ne puolelle alalle levyä. Käännä toinen puoli
  36. kanneksi ja taittele levy vielä kolmin kerroin. Harjaa ylimääräiset
  37. jauhot pois taikinaa taittaessasi. Anna taikinan levätä hetki ja kauli
  38. se taas varovasti suorakaiteeksi. Taittele taikina jälleen kolmin
  39. kerroin, anna levätä hetki ja kauli uudelleen. Taittele ja kauli
  40. taikina vielä kertaalleen.
  41. Levitä täyte kaulitulle levylle ja rullaa levy aloittaen pitkältä
  42. sivulta. Vuoraa pelti leivinpaperilla ja nosta rulla pellille. Nipistä
  43. rullan päät yhteen, jotta muodostuu rengas. Leikkaa saksilla tai
  44. terävällä veitsellä syviä, lähes pohjaan saakka ulottuvia viiltoja
  45. muutaman sentin välein. Taita joka toinen pala sisäänpäin ja joka
  46. toinen ulospäin. Peitä kranssi ja anna sen kohota noin 40 minuuttia.
  47. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele kranssi munalla ja ripottele
  48. pintaan vielä juustoraastetta. Paista leipää noin 30 minuuttia, tai
  49. kunnes se on kauniisti ruskistunut.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

pizza_ranskalaiset

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit