Mainokset

Tattiseljanka resepti

Mainokset

Tattiseljanka resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 40 min
  2. Passiivinen 14 min
  3. Tattiseljanka
  4. 4 annosta
  5. 2 rkl ruokaöljyä
  6. 2 kpl porkkanaa
  7. 100 g juuriselleriä
  8. 50 g palsternakkaa
  9. 1 kpl sipulia (hienonnettuna)
  10. 2 kpl valkosipulinkynttä (murskattuna)
  11. 70 g tomaattipyreetä
  12. 2 rkl ketsuppia
  13. 10 dl vettä
  14. 1 kpl kasvisliemikuutiota
  15. ¼ tl mustapippuria
  16. 2 kpl laakerinlehteä
  17. 400 g tatteja (esikäsiteltyinä)
  18. ½ kpl maustekurkkuja
  19. 1 rkl sitruunamehua
  20. Kansi
  21. 500 g ruis-perunataikinaa (pakaste)
  22. Tarjoiluun
  23. 1 dl smetanaa
  24. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää joukkoon suikaloidut juurekset ja anna
  25. pehmetä muutaman minuutin ajan välillä sekoitellen. Lisää kattilaan
  26. sipulit, tomaattipyree ja -ketsuppi ja sekoita. Kaada joukkoon vesi ja
  27. mausta keitto kasvisliemikuutiolla, rouhitulla mustapippurilla ja
  28. laakerinlehdillä. Anna kiehua hiljalleen miedolla lämmöllä noin 10
  29. minuuttia.
  30. Lisää keittoon esikäsitellyt, pannulla haudutetut ja pilkotut tatit,
  31. suikaloitu maustekurkku ja sitruunamehu. Anna keiton kiehahtaa
  32. uudelleen. Tarkista maku.
  33. Varaa keitolle 4 uunikestävää keittokulhoa. Kauli sulanut
  34. ruisperunataikina vajaan sentin paksuiseksi levyksi. Ota yksi
  35. annoskulhoista muotiksi ja käännä se ylösalaisin taikinan päälle.
  36. Pyöräytä taikinapyörällä taikinasta kulholle reilu saumavara ja leikkaa
  37. loput kannet samalla tavalla. Taiteile lopusta taikinasta kansiin
  38. sopivat koristeet.
  39. Annostele keitto kulhoihin ja voitele kansien reunat vedellä. Käännä
  40. kansi ylösalaisin ja painele se kulhon päälle. Kiinnitä vedellä myös
  41. kannen koristeet. Pane kulhot 225 asteiseen uuniin noin 15 minuutiksi
  42. tai kunnes kannet ovat saaneet kauniin värin.
  43. Juhlahetken viimeistelee tattiseljankan kanssa tarjottu ranskankerma
  44. tai smetana.
  45. Älä koskaan keitä tai ryöppää tatteja vedessä. Poista mahdolliset
  46. roskat harjaamalla ja pillikerros vain, jos se on toukkien pilaama,
  47. muuten koko tatti on syötävää. Tattien parhaat säilöntätavat ovat
  48. kuivatus ja pakastus.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

ystavanpaivakakku

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit