Mainokset

Terriini Välimeren perunaterriini resepti

Mainokset

Terriini Välimeren perunaterriini resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 1 t 30 min
  2. Passiivinen 1 t 30 min
  3. Välimeren perunaterriini
  4. 80 annosta
  5. 6 kg perunaa (jauhoinen, esim. Rosamunda)
  6. 210 g pinaattia (hienonnettuna)
  7. 15 kpl kevätsipulia (silputtuna)
  8. 3 dl tuoretta timjamia (silputtuna)
  9. 3 rkl sitruunankuoriraastetta
  10. 800 g vuohenmaitojuustoa
  11. 300 g aurinkokuivattua tomaattia (silputtuna)
  12. 20 dl kuohukermaa
  13. 10 kpl munaa
  14. 4 rkl suolaa
  15. 1 rkl mustapippuria
  16. Oikopolku: Käytä Rosamundien sijaan pakasteperunaviipaleita tai
  17. -valkosipuliperunoita. Vähennä suolan määrää, jos pakastetuotteissa
  18. on jo suolaa.
  19. Vuoraa leivinpaperilla kuusi suorakaiteen muotoista leipävuokaa
  20. (vetoisuus 2 l).
  21. Kuori perunat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Sekoita keskenään
  22. pinaatti, kevätsipuli, timjami ja sitruunankuori.
  23. Lado vuokiin kerroksittain perunaviipaleita, yrttiseosta, murennettua
  24. vuohenjuustoa ja aurinkokuivattuja tomaatteja.
  25. Sekoita keskenään kerma ja munat. Lisää joukkoon suola ja pippuri.
  26. Sekoita, kunnes suola on liuennut. Jaa seos vuokiin.
  27. Kypsennä perunapaistoksia 175 asteessa noin 1½ tuntia, kunnes
  28. perunat ovat kypsiä.
  29. Siirrä jäähtyneet vuoat peitettyinä jääkaappiin.
  30. Kumoa terriini leikkuulaudalle. Leikkaa se terävällä veitsellä noin
  31. sentin paksuisiksi viipaleiksi (yhdestä vuoasta 15 palaa, yhteensä 90
  32. viipaletta) ja nostele tarjoiluvadille.
  33. Koristele Välimeren perunaterriini aurinkokuivatuilla tomaateilla ja
  34. timjamilla.
  35. Terriiniä on 120 g / hlö

Samanlaiset reseptit

Kuva galleriasta

tomaattikeitto

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit