Mainokset

Tortellinit Feta-pähkinä-tortellinit resepti

Mainokset

Tortellinit Feta-pähkinä-tortellinit resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 50 min
  2. Feta-pähkinä-tortellinit
  3. 2 annosta
  4. Pastataikina
  5. 2 dl vehnäjauhoja
  6. ¼ tl suolaa
  7. 1 kpl munaa
  8. 1 rkl kuivaa valkoviiniä
  9. ½ rkl oliiviöljyä
  10. Täyte
  11. 1 kpl salottisipulia
  12. ½ rkl rypsiöljyä
  13. 1½ rkl kuivaa valkoviiniä
  14. ¾ dl rucolaa (silputtuna)
  15. ¾ dl fetajuustoa (rasvaa 18 %) (murustettuna)
  16. ¾ dl saksanpähkinöitä (rouhittuna)
  17. ½ dl parmesaanijuustoa (raastettuna)
  18. ¼ tl mustapippuria
  19. Voit pakastaa itse tehdyt tortellinit raakana, huolellisesti
  20. jauhotetun tarjottimen päällä. Pussita jäätyneet pastat. Kun kaipaat
  21. nopeaa ruokaa, nosta jäiset tortellinit suoraan kiehuvaan veteen.
  22. Keitä, kunnes täyte on sulanut.
  23. Tee pastataikina. Mittaa kulhoon jauhot ja suola, sekoita. Lisää muna,
  24. viini ja oliiviöljy ja puristele seos tasaiseksi taikinaksi. Vaivaa
  25. seosta pöydän pintaa vasten, kunnes se tuntuu silkkisen pehmeältä.
  26. Kääri pastataikina kelmuun ja nosta se jääkaappiin odottamaan.
  27. Silppua salottisipuli ja kuullota silppu pannulla öljytilkassa. Lisää
  28. valkoviini ja anna poreilla, kunnes neste on kiehunut pois. Nosta pannu
  29. syrjään. Lisää loput täytteen aineet ja tarkista maku.
  30. Kauli pastataikina jauhotetulla pöydällä mahdollisimman ohueksi levyksi
  31. tai käytä pastakonetta. Aja jauhotettu taikina ensin pastakoneen läpi
  32. suurimmalla välistyksellä muutamaan kertaan. Pienennä välistystä
  33. vähitellen, kunnes levy on haluamasi paksuinen.
  34. Leikkaa taikinasta halkaisijaltaan noin 12 sentin pyöreitä lettuja.
  35. Nosta jokaiselle letulle nokare täytettä. Sudi letun reunat vedellä ja
  36. taita lettu kaksin kerroin puolikuuksi. Painele ilmakuplat
  37. mahdollisimman tarkkaan pois. Sudi vielä puolikuun kärkiin vettä ja
  38. taita kärjet päällekkäin.
  39. Keitä kattilallinen vettä ja mausta vesi suolalla ja öljyllä. Laske
  40. valmiit tortellinit varovasti kattilaan ja keitä niitä noin minuutti.
  41. Sekoita valutettujen feta-pähkinätortellinien joukkoon punajuuripestoa
  42. ja syö annos heti.
  43. Jos ei aio syödä tortellineja heti, annan niiden kuivahtaa hetki
  44. jauhotetun tarjottimen päällä ja nosta ne sitten tarjottimella
  45. pakastimeen.
  46. Muuntele tortellinien täytettä mielesi mukaan. Kokeile esimerkiksi
  47. homejuustoa tai savuporo-tuorejuustoseosta.

Samanlaiset reseptit

Hakusanat:

Kuva galleriasta

sapi12288_katkarapu-kirjolohigratiini_0000

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit