Mainokset

Torttu Runebergintortut resepti

Mainokset

Torttu Runebergintortut resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 20 min
  2. Passiivinen 20 min
  3. Runebergintortut
  4. 12 kpl
  5. 175 g voita
  6. 1 dl fariinisokeria
  7. 1 dl sokeria
  8. 2 kpl munaa
  9. 2 dl vehnäjauhoja
  10. 1½ dl korppujauhoja
  11. 1 dl mantelijauhetta
  12. ½ dl perunajauhoja
  13. 2 tl leivinjauhetta
  14. 2 tl vanilliinisokeria
  15. 2 dl kermaviiliä
  16. Päälle
  17. 2 dl vadelmahilloa
  18. Koristeluun
  19. 1 dl tomusokeria
  20. 1 rkl vettä
  21. Vaahdota pehmeä rasva ja sokerit vaahdoksi. Lisää munat yksitellen,
  22. koko ajan vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet
  23. kermaviilin kanssa taikinaan. Lisää halutessasi ¼ tl manteliöljyä.
  24. Sekoita tasaiseksi.
  25. Voitele muffinipellin kolot tai vuoraa ne paperisilla vuoilla. Jaa
  26. taikina muffinikoloihin ja paina lusikalla jokaiseen leivonnaiseen
  27. syvennys. Täytä kolo hillolla ja paista 200 asteessa 1520 minuuttia.
  28. Lisää jäähtyneisiin Runebergintorttuihin vielä kiiltävä hillosilmä.
  29. Sekoita tomusokerista ja vedestä notkea kuorrutus ja pursota
  30. muovipussista, nurkkaan leikatusta reiästä kierros hillosilmän ympäri.
  31. Voit leipoa taikinan myös kakun muotoon rengasvuoassa. Paista kakkua
  32. 175 asteessa noin 45 minuuttia.
  33. Jos haluat kostuttaa Runebergintortut, tee se heti uunista ottamisen
  34. jälkeen. Perinteisin runebergintorttujen mauste on punssi, mutta myös
  35. rommilla tai konjakilla kostutetuilla tortuilla on kannattajansa.
  36. Kiehauta 2 dl vettä ja 2 rkl sokeria, mausta liemi 23 rkl alkoholia ja
  37. levitä kuumille tortuille pullasiveltimellä.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

sipsit

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit