Mainokset

Torttu Sitruuna-marenkitorttu resepti

Mainokset

Torttu Sitruuna-marenkitorttu resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 1 t 15 min
  2. Passiivinen 1 t
  3. Suklaa-mustaherukkakakku
  4. 15 palaa
  5. 7 kpl valkuaista
  6. 4 dl tomusokeria
  7. 200 g mantelijauhetta
  8. Sitruunakreemi
  9. 7 kpl keltuaista
  10. 2 dl sokeria
  11. ¾ dl sitruunamehua
  12. 1 rkl sitruunankuoriraastetta
  13. 250 g voita
  14. 1 rkl vaniljasokeria
  15. Koristeluun
  16. ½ kpl sitruunaa (viipaloituna)
  17. ½ dl mantelilastuja
  18. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
  19. Vuoraa kaksi peltiä leivinpaperilla ja voitele paperit kevyesti.
  20. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään tomusokeri ja
  21. mantelijauhe ja lisää ne valkuaisten joukkoon varovasti käännellen. Jaa
  22. massa pelleille neljään osaan ja levitä suorakulmioiksi.
  23. Paista yhtä pellillistä kerrallaan 1520 minuuttia, kunnes pohjat ovat
  24. saaneet väriä, ja tuntuvat kosketettaessa asettuneilta.
  25. Anna pohjien jäähtyä ja irrota ne varovasti paperista. Pohjat
  26. jähmettyvät jäähtyessään.
  27. Tee sitruunakreemi. Vatkaa keltuaisia ja sokeria vesihauteessa, kunnes
  28. vaahto muuttuu vaaleaksi ja kuohkeaksi. Lisää sitruunankuoriraaste ja
  29. mehu koko ajan vatkaten. Jatka kuumentamista, kunnes seos on sakeaa.
  30. Nosta kulho vesihauteesta ja anna seoksen jäähtyä. Vatkaa seos voin
  31. joukkoon pienissä erissä. Lisää lopuksi vaniljasokeri.
  32. Kokoa sitruuna-marenkikakku levittämällä pohjalevyjen väliin
  33. sitruunakreemiä. Levitä kreemiä myös tortun pinnalle.
  34. Koristele sitruuna-marenkitorttu sitruunaviipaleilla ja
  35. mantelilastuilla.

Kuva galleriasta

paprika

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit