Mainokset

Tuhatlehtikakku (Baklava) resepti

Mainokset

Tuhatlehtikakku (Baklava) resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 30 min
  2. Passiivinen 1 t
  3. Tuhatlehtikakku Baklava
  4. 30 palaa
  5. 450 g filotaikinaa (pakaste)
  6. Siirappi
  7. 3 dl sokeria
  8. 2 dl vettä
  9. 2 rkl sitruunamehua
  10. ¼ tl neilikkaa
  11. ½ dl hunajaa
  12. 150 g voita
  13. Täyte
  14. 5 dl mantelirouhetta
  15. 1½ tl kanelia
  16. Ota filotaikinapaketti huoneenlämpöön sulamaan pari tuntia ennen
  17. leipomista.
  18. Tee siirappi. Sekoita kattilassa sokeri, vesi, sitruunamehu ja
  19. neilikka. Kuumenna seos ja anna sen poreilla hiljaa noin 10 minuuttia.
  20. Lisää lopuksi hunaja ja nosta siirappi jäähtymään. Sulata voi. Voitele
  21. uunivuoka voilla ja pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  22. Avaa filotaikinapaketti varovasti. Taita yksi taikinalevyistä kaksin
  23. kerroin ja nosta vuokaan. Leikkaa tarvittaessa reunoja saksilla, jotta
  24. pala mahtuu vuokaan juuri sopivasti. Voitele taikinalevy voisulalla.
  25. Nosta levyn päälle uusi kaksin kerroin taitettu levy. Voitele levy
  26. jälleen voilla. Ripottele vuokaan nyt 1 dl mantelirouhetta sekä hiukan
  27. kanelia. Nosta päälle jälleen 2 kaksin kerroin taitettua taikinalevyä,
  28. jotka molemmat voitelet voisulalla. Levitä väliin jälleen manteleita
  29. sekä kanelia ja jatka, kunnes kaikki taikinalevyt on käytetty.
  30. Voitele baklavan pinta ja leikkaa päällimmäinen levy terävällä
  31. veitsellä varovasti neliöiksi. Paista baklavaa uunissa ensin 30
  32. minuuttia. Laske lämpö sitten 150 asteeseen ja paista vielä noin 30
  33. minuuttia. Peitä baklava foliolla tai leivinpaperilla, jos pinta tummuu
  34. liikaa.
  35. Leikkaa baklava vuoassaan neliöiksi pohjaan saakka ja kaada siirappi
  36. baklavan päälle. Peitä herkku kelmulla ja anna vetäytyä jääkaapissa
  37. vähintään 2 tuntia. Tarjoa kahvin kanssa.

Kuva galleriasta

keitetyt_kananmunat

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit